7. artOmat: Sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta

Sedmo izdanje artOmata, sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, održat će se od 16. do 23. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Na jednom mjestu prezentirat će se čak 70 izlagača, njihova recentna umjetnička, dizajnerska produkcija i proizvodi manufaktura te tako na jedinstven način obilježiti adventsku ponudu u Zagrebu.7-artomatMeštrovićev paviljon postat će ključna lokacija za kupovinu originalnih umjetničkih predmeta i božićnih darova. Od samih početaka, inicijalna ideja organizatora bila je kreirati jedinstvenu platformu koja, nasuprot konvencionalnoj tržišnoj ponudi, afirmira lokalnu umjetničku proizvodnju i omogućuje kupnju originalnih predmeta i božićnih darova.

Na otvorenju upetak, 16. prosinca (19 sati) posjetitelji će moći sudjelovati u nizu kreativnih, zabavnih i poučnih radionica koje se izvode uz podršku Urbanke. Već prvu večer moći će uz zvukove Lucije zaigrati originalnu igru umjetnika Marka Pašalića ili ostaviti poruku na jednoj od slika umjetnika Dejana Dukića na programu ‘Cozy D6’. Ako od gužve ne stignete na red kod svojeg omiljenog izlagača, muški posjetitelji koji žele profesionalno urediti svoje brade, brkove i frizure imat će priliku odahnuti u pop-up brijačnici i ‘ušminkati’ bradu za nadolazeće blagdane. Cijele subote, pak, keramičar Jadranko Gjerek otkrivat će zadovoljstvo izrade predmeta na lončarskom kolu.

Do kraja artOmata, uz Dejana Kljuna može se naučiti što je Suminagashi, djeca će se upoznati s hrvatskom baštinom kroz HAI didaktične igračke, a fotografkinja Petra Mrša će s posjetiteljima izraditi vlastiti fotozine kao originalan božićni dar. Za sve koji žele probuditi svoja osjetila preporuča se radionica ‘Sastanak na slijepo’ vizualne umjetnice Jelene Bando, koja će ispričati priču ‘Findusov Božić’, a posjetitelje istančanog ukusa za čokoladu poziva se na izradu personaliziranog godišnjeg čokoladnog kalendara za najbolju novu 2017. Sve što stvorite na radionicama, možete potpuno besplatno ponijeti sa sobom i nekoga razveseliti originalnim darom osobne izrade.

HDLU


6. Artomat
6. artOmat: Bogatstvo likovne umjetnosti
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,