7. Ja BiH Festival: Sarajevo u Zagrebu

Organizatori Ja BiH Festivala sedmu godinu za redom priredili su bogat filmski program, koncerte, ali i glazbene radionice koji će se održati na raznim lokacijama u centru Zagreba.Festival pod nazivom Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018. održat će se od 2. do 6. listopada i predstaviti programe različitih sadržaja gdje će svatko uspjeti naći nešto za sebe. Ovaj festival rezultat je višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Svečano otvorenje festivala bit će 2. listopada u Muzeju Mimara, gdje će biti održan ‘Sarajevski piknik prijateljstva’ , a koji će uveličati cijenjeni gosti iz Sarajeva: glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni te redatelj i glumac Elmir Jukić. Istu večer, proslavu će obogatiti i koncert ‘Bosanski lonac’ u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića.

Drugi i treći fetivalski dan rezervirani su za prikazivanje filmova: 3. listopada (20 sati) u Kinoteci bit će prikazan igrani film ‘Žaba’ redatelja i Elmira Jukića; 4. listopada na programu su dokumentarci Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić ‘Undercovered – Ispod marame’, a potom ‘Nazif Gljiva’ Arijane Saračević Helać. Isti dan u 20 sati imat ćete priliku pogledati dvije epizode TV serijala ‘Hoću kući 2’ Ademira Kenovića, koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend Tale Quale, koji će na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan festivala, 6. listopada (11 sati) u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica ‘Muzički centar Pavarotti Mostar’ Atille i Azre Aksoj, učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u Kinoteci, bit će prikazan kultni film ‘Kuduz’, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj u Napretkovom kulturnom centru, bit će predstavljen novi projekt ‘Kradeni ljudi’.

K. I.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,