7. Ljetne noći Teatra Exit

Narodno pozorište Sombor predstavom Fedora Šilija ‘Čarobnjak’ u režiji Borisa Liješevića, u utorak, 28. lipnja (21 sat) otvara 7. Ljetne noći Teatra Exit u dvorištu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Drama je to o životu Thomasa Manna u kojoj se miješaju biografske činjenice te fiktivni događaji i likovi.Ljetne noći Teatra ExitNa programu je još sedam gostujućih predstava: ‘Dame biraju’ Altteatar, Sarajevo; ‘Odlazni terminal’, koprodukcija UK ‘Vuk Stefanović Karadžić i ISPAD, Beograd; ‘Dogville’, koprodukcija Mikser Teatra, SKC Novi Sad i Marka Grubića, ‘260 dana’, HNK Osijek; ‘Nemreš pobjeć od nedjelje’, Ludens Teatar, Koprivnica; ‘Stilske vježbe’ , Planet Art, Zagreb i ‘Shirley Valentine’, Kazališna grupa Lectirum, Zagreb.

Prikazat će se i deset dobro poznatih Exitovih predstava: ‘CABAres CABArei’, ‘SHAKEspeare na EXit’, ‘Izložak br. 49’, ‘Plemena’, ‘Ja, tata! ‘, ‘Balon’, ‘Munchhausen’, ‘Kako misliš mene nema?!’, ‘Kreket’ i ‘Sutra (ni)je novi dan’. Za kraj je rezervirana i jedna premijera – ‘Taksimetar’ Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža.

Ukupno 19 predstava bit će prikazano do 6. kolovoza, a u slučaju kiše, igrat će se na kazališnim daskama Exita u Ilici 208.

Cijeli program pogledajte ovdje

M. T.

Tagged: , , , , , , , , , , ,