7. Vinart Grand Tasting: 120 hrvatskih i 20 stranih vinarija

Već se sedmu godinu zaredom pokazuje da je koncept pozivnog vinskog festivala upravo ono što je nedostajalo bujajućoj vinskoj sceni.Nakon četiri uvodna dana i 24 rasprodane vinske radionice, u Zagrebu je uslijedilo veliko finale manifestacije Vinart Grand Tasting – dva dana druženja, kušanja, prokušanih i dobro poznatih etiketa i ponekog iznenađenja o kojem se još dugo priča.

Uz red vrhunskih radionica prije samog festivala i uz ‘velikog brata’ Vinart Grand Tasting u Laubi, ambiciozna ekipa predvođena Sašom Špirancem u hotelu Dubrovnik organizirala je ekskluzivni Vinart Petit Tasting. Kušala su se arhivska vina neprocjenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina.Sajam je obilježio nikad veći broj posjetitelja iz struke, a organizator je doveo i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je najpoznatija Caroline Gilby, novinarka britanskog magazina Decanter.

Sedmo izdanje manifestacije okupilo je kvalitetne i snažne brendove kompatibilne s vinom kao što su Međimursko pile, President sirevi i Roto dinamic s premium čajevima. Ključni partner dobrim vinima i velika podrška sajmu bila je Römerquelle mineralna voda čiji su se predstavnici pobrinuli da osjetila profesionalnih i privatnih posjetitelja ostanu hidrirana i spremna za isprobavanje ponajboljih vina.

M. T. / Foto: Marko Čolić i Zoran Lutz


Tagged: , , , , , , , ,