8. DORF – festival dokumentarnog rock filma

Osmi Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2014 održava se od 6. do 9. ožujka u Vinkovcima.
Zoffski grčFestival organizira Udruga ljubitelja filma RARE, a na ovogodišnjem izdanju posjetitelje očekuju projekcije glazbenih dokumentaraca i bogat popratni program.

U ovogodišnjem programu bit će prikazano deset filmova u regionalnoj konkurenciji, pet filmova u međunarodnoj i dva u selekciji ‘Tajna povijest rocka’. Od filmova iz regionalne konkurencije izdvajaju se ‘Zoffski grč’ Zorana Kreme o lideru kultnog riječkog sastava Grč, zatim film o Damiru Avdiću ‘Pravi čovjek za kapitalizam’ Dušana Moraveca i film o Marku Brecelju ‘Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj’ slovenskog redatelja Janeza Burgera.

U međunarodnoj konkurenciji prikazat će se film o kultnom Grantu Hartu Every Everything – ‘The Music, Life & Times of Grant Hart’ američkog redatelja Gormana Becharda i ‘Noseland’ Austrijanca Alekseya Igudesmana, humorni dokumentarac o virtuozu na violini Julianu Rachlinu. O pobjednicima će odlučiti žiri u sastavu Ines Pletikos, Damir Čučić i Petar Protić.

Poseban gost ovogodišnjeg izdanja je Mark A. Littler, autor brojnih dokumentaraca, čiji Slowboat Films potpisuje i koncertni film ‘Bambi Molestersa A Night In Zagreb’. Dva filma Marka A. Littlera prikazat će se u programu ‘Tajna povijest rocka’.

HAVC

Pročitajte još: Dokumentarci Zorana Kreme

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,