Adrialab: Nova JGL-ova farmaceutska kompanija

Riječki JGL d.d. svečano je, na druženju s medijima u hotelu Bonavia, predstavio pojačanje unutar svoje grupacije – tvrtku kćer Adrialab, spin-off kompaniju u njihovu stopostotnom vlasništvu.Adrialab-Ivo Usmiani i Vedrana Kuzmić VrbanovićOsnovana je s ciljem podržavanja preustroja JGL-a, preuzimanja dijela portfelja i nastavka njegova daljnjeg razvoja. Grupa JGL time je dobila još jednu samostalnu farmaceutsku tvrtku kojom želi proširiti poslovanje na domaćem tržištu i tržištima regije, istaknuli su prvi čovjek JGL-a Ivo Usmiani i Vedrana Kuzmić Vrbanović iz Adrialaba.

Iza imena Adrialab stoji bogato farmaceutsko naslijeđe, ali i moderna tehnologija, iskustvo, znanost i inovacija. Tvrtka će se dugoročno fokusirati na rast i razvoj tradicionalnog dijela portfelja izdvojenog iz JGL-a te na uvođenje novih lijekova, medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike proizvedenih u skladu s visokim standardima farmaceutske industrije.

Ključne brendove, među kojima se ističu Dječja mast JGL, Holyplant,  Nasine, Galenia i Dr. Bezz, Adrialab želi osnažiti, još više približiti kupcima i time opravdati povjerenje vjernih kupaca te steći nove.

Adrialab-Vedrana Kuzmić Vrbanović i Ivo UsmianiBaštineći vrijednosti farmaceutske struke, snažan pečat koje je ljekarništvo ostavilo u Primorju i regiji, a potom i 24 godine iskustva industrijskog razvoja JGL-a, Adrialab svoj rast započinje na čvrstim temeljima u okrilju matične tvrtke, usmjeren na poboljšanje dvaju važnih segmenata života – zdravlje i ljepotu.

Prateći trendove i specifične zahtjeve farmaceutske industrije, Adrialab se opredijelio za farmaceutsku proizvodnju polučvrstih oblika (masti, kreme, paste…) i nesterilnih otopina (sirupi, kapi, losioni…) te je implementirao visoke standarde dobre proizvođačke prakse (GMP).

Proizvodna investicija ukupno je vrijedna preko 15 milijuna kuna, a u cjelini se odnosi na pokretanje suvremene proizvodnje na lokaciji Pulac – Rijeka, gdje je svoj poslovni put započeo i JGL. Najveći dio proizvodne investicije odnosi se na čiste sobe, procesnu i laboratorijsku opremu u iznosu od 13,4 milijuna kuna. Dodatnih 1,6 milijuna kuna uloženo je u informatičke sustave za upravljanje materijalima i uvjetima proizvodnje. Ova investicija zasigurno će poboljšati strukturu proizvodnih djelatnosti grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te doprinijeti razvoju strateškog sektora farmaceutske industrije Hrvatske.

P. R.

Tagged: , , , , , , , ,