Akcija dobrote: Darivanje hrane zdravstvenim radnicima

Teška i izazovna vremena, kao što je ova pandemija, nerijetko potaknu ono najbolje u ljudima i pokrenu val podrške i dobrote. Među nama su ljudi, koji na prvoj liniji obrane već tjednima pokazuju posvećenost, ulažu neizmjerne napore i svakodnevno riskiraju svoje zdravlje kako bi pomogli drugima.Liječnici i medicinsko osoblje rade bez prestanka, bez radnog vremena, u plemenitoj misiji pomoći bolesnicima. Njihov entuzijazam i požrtvovnost, od prvog dana širenja koronavirusa, prepoznala je i ekipa Submarine Burgera. Među prvima je pokrenula besplatnu dostavu hrane članovima tima Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu, kako bi im se zahvalila za sve što čine. Redovito pripremaju ručak i večeru ovim istinskim herojima s odjela intenzivne njege. No, u toj misiji nisu sami, pridružio im se i Wolt koji iz Submarineovih restorana obroke dostavlja bez naknade.

‘Od samog početka krize htjeli smo se nekako uključiti i pomoći. U naš DNK čvrsto su upisani socijalna osjetljivost i briga za zajednicu u kojoj djelujemo. Nakon sastanka cijelog tima, odlučili smo barem malo uljepšati napornu svakodnevicu liječnicima s intenzivne skrbi zagrebačke Klinike za infektivne bolesti. Hranu ćemo dostavljati dokle god nam to bude moguće, a jako smo sretni, jer smo uspjeli zadržati sve naše zaposlenike. Ovim putem želimo pozvati sve dostavljače hrane i ostale ugostiteljske tvrtke da se, sukladno svojim mogućnostima, uključe u dostavu besplatnih obroka zdravstvenim djelatnicima, koji svakodnevno uz ogromne napore brinu o bolesnicima’, rekao je Dragoljub Božović, direktor tvrtke Submarine Burger.

Ova entuzijastična ekipa dobrog srca ovih dana započinje suradnju i dostavu hrane i liječnicima Klinike za infektivne bolesti u Rijeci, a nadaju se da će njihovu inicijativu prihvatiti i ostali ugostitelji.

‘Čast nam je sudjelovati u ovoj akciji i pomoći snažnom brendu poput Submarinea. Sretni smo što uz kvalitetnu dostavu možemo ponuditi i utjehu kada je najpotrebnije. Ponosni smo što smo uz Submarine među prvima pokrenuli trend ovakve vrste pomoći onima koji su na prvoj crti obrane od koronavirusa. Nastavljamo i dalje sa sličnim aktivnostima te želimo potaknuti i ostatak industrije da pomognu onima kojima to trenutno najviše treba’, dodao je Matko Katanec, direktor Wolta.

V. E. / Foto: Matija Habljak (Pixsell)


Tagged: , , , , , , , , , , ,