Al Jazeera Balkans: 3. godišnjica emitiranja

Točno prije tri godine u petak 11.11.2011. Al Jazeera Balkans počela je emitirati program i tako postala prvi kanal ove globale mreže koji se emitira na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.

Al Jazeera Balkans emitira vijesti i aktualna zbivanja za gledatelje u regiji, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Sloveniju. Al Jazeera Balkans donosi regionalne i globalne vijesti, te o regiji izvještava gledatelje koji prate programe  Al Jazeere u svijetu.

Ovako su izgledale prvije vijesti na Al Jazeeri Balkans!

Radeći pod sloganom ‘Iz svakog ugla i sa svake strane’, Al Jazeera Balkans svojim nezavisnim i nepristranim izvještavanjem donosi neispričane priče, vijesti, intervjue, komentare i analize te raznovrstan dokumentarni program.

Al Jazeera Balkans osim centralnog studija u Sarajevu ima i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu i Skopju, dopisnike iz Banja Luke, Niša, Podgorice, Prištine i Banja Luke, ali i iz Washingtona, Londona, Istanbula i Bruxellesa, a koristi i mrežu s više od 70 dopisništava koje Al Jazeera ima širom svijeta.

Direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans, Goran Milić, povodom trećeg rođendana je izjavio:
‘Idemo postupno, ali stalno se poboljšavamo. Mi se ubrajamo u kredibilne kuće koje nemaju skrivene namjere i zadanu političku misiju u korist nekoga. Mi našim pristupom opravdavamo naziv regionalne televizije, dijela velike Al Jazeerine svjetske mreže.’

AJB


Pročitajte još: Druga godišnjica Al Jazeere Balkans , Goran Milić predstavlja Alkemiju Balkana


 

Tagged: , , , , , ,