Ambulanta profesora Baltazara

U Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj predstavljena je prva ambulanta profesora Baltazara koja je nedavno krenula s radom. Kirurška ambulanta koja je dobila novo ruho i naziv dio je kirurške klinike.
Baltazarova ambulantaKada je još krajem prošle godine krenula suradnja Klinike za dječje bolesti Zagreb i Udruge profesor Baltazar, nije bilo dileme da će rezultat biti nešto posebno, drugačije i originalno. Obje institucije imaju tradiciju kako stvoriti nešto takvo. Kako se sve dogodilo, objasnio nam je inicijator ove hvalevrijedne akcije.

‘U osmišljavanju drugačijeg, novog identiteta stare kirurške ambulante (jer, zašto bismo ih uvijek ‘nazivali’ brojkama 1,2,3?), nastojao sam stvoriti potpno novi, originalni, zagrebački i dječji ambulantni prostor. Gledajući svakodnevno sa svojom djevojčicom na putu od kuće prema vrtiću u Zapruđu šestmetarsku statuu profesora Baltazara na Bundeku, došao sam na ideju da preuređenu ambulantu nazovem njegovim imenom. Odmah sam stupio u kontakt s njegovom udrugom čiji su ciljevi i program potpuno u skladu s mojim promišljanjima. Moju ideju s veseljem je prihvatilo i osoblje naše kirurške klinike. Dodatna motivacija za aplikaciju omiljenog dječjeg lika je i njegovo društveno odgovorno postupanje, kojim se može pohvaliti i naša bolnica u svakodnevnom radu s djecom, mladima i njihovim roditeljima. Uz pomoć sanacijskog upravitelja Klinike, likovi iz crtanog serijala profesora Baltazara gledaju nas sa zidova ambulante izazivajući pozitivne vibracije i opuštenost kod naših malih pacijenata’, opisao je tijek događaja prim. dr. Zoran Barčot.

‘Zahvaljujemo Udruzi profesor Baltazar na ustupljenim pravima i suradnji oko osvježavanja identiteta naše nove – stare kirurške ambulante. Uvjereni smo da će suradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo, ali prije svega na radost naših malih pacijenata i njihovih roditelja“, pozdravio je otvaranje ambulante Osman Kadić, sanacijski upravitelj Klinike.

Na preporuku Udruge likove je nacrtao Boris Bare iz projekta Pimp My Pump, s kojim je udruga već surađivala na nekoliko projekata i s ponosom preporuča njegov rad.

‘Bilo mi je zadovoljstvo još jednom oživjeti likove i meni omiljenog crtanog filma. Posebno sam počašćen biti ‘službeni baltazargradski slikar’ i djeci donijeti radost u njihovim teškim trenucima bolesti’, rekao je Boris Bare.

‘Naša Udruga se prvenstveno bavi inovativnim i kreativnim projektima, ali naš dragi profesor rado i od srca sudjeluje i u ovakvim lijepim humanitarnim projektima. Nadamo se da će baltazarska ambulanta učiniti veselje djeci i njihovim roditeljima, a tko zna, možda baš jednog dana neki klinac potaknut motivima iz ove ambulante postane vrhunski liječnik, biolog, kemičar… i otkrije lijek za neku opaku bolest.’, rekla je Martina Kefeček iz udruge.

K. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,