Ana Majhenić u 80. izvedbi Amatera

Socijalno angažirana crna komedija iz oštrog a britkog pera Borivoja Radakovića, koja zbog galopirajućeg interesa publike već četiri godine ne silazi s kazališnih dasaka KNAP-a, 15. veljače u 20 sati doživjet će svoju okruglu 80. izvedbu.
Ana Majhenić i Goran GrgićBudući da je nastala pod redateljskom palicom prerano preminulog redatelja Petra Večeka koji ju je, napustivši ovaj svijet tek dan prije premijere, ostavio kao svoj posljednji kazališni dar, zahvaljujući kojem i dan danas živi, upravo je njemu posvećena ova jubilarna izvedba. ‘Amateri’, koje prati epitet hit predstave, na uvrnut i pomalo ekscentričan način progovaraju o anomalijama našeg društva, a 2011. bili su najnagrađivanija hrvatska predstava.

Kao posebno glumačko osvježenje i zamjena za glumicu Petru Dugandžić, među grlati muški tercet što utjelovljuje posrnule antijunake naše svakodnevice koje, premda su gubitnici, ne možemo ne voljeti – Gorana Grgića, Ranka Zidarića i Vilija Matulu – stiže već na izvedbu prije, 12. veljače, glumica Ana Majhenić, inače ‘prva ženska violina’ Virovitičkog kazališta. Poznata je i kao karizmatična pjevačica benda Mračni predmet želja te po ulogama u serijama ‘Obični ljudi’ i ‘Ne daj se Nina’. Ana će igrati šarmantnu i iskusnu prostitutku Stelu koja će, naravno, frajerskom trojcu pomrsiti račune.

‘Veselim se da ulazim u Amatere. Petra je napravila fantastičnu ulogu i gušt je uskočiti u njezinu kreaciju, ali i unijeti nešto svoje unutra. Nakon toliko izvedbi koje su oni prošli zajedno, to je i veliki izazov. Čast je biti na sceni s Goranom Grgićem, Rankom Zidarićem i Vilijem Matulom. A ujedno me veseli i što igram u komadu Borivoja Radakovića jer smo svojedobno zajedno svirali i pjevali u bendu Mračni predmet želja pa se, nakon što smo surađivali glazbeno, sad susrećemo i dramski’, otkrila je novopečena uzdanica KNAP-a koja s nestrpljenjem očekuje svoj debi u ‘Amaterima’.

Kako se ove veljače na najljepšem kazalištu države Peščenice ama baš sve poklopilo, u tijeku je i slavlje kojim se obilježava deset uspješnih godina KNAP-a. Tijekom desetljeća sa svojim kazališnim hitovima – ‘Smisao života gospodina Lojtrice‘, ‘Amateri’ i ‘Dobitnik‘ – gostovali su na svim iole važnijim festivalima u regiji te skupili tridesetak nagrada, pa se stoga svim posjetiteljima na ulaznice daruje rođendanski popust.

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,