Ana Rucner: Spot za ‘Mjesečevu sonatu’

U romantičnom ambijentu zagrebačkog Gornjeg grada Ana Rucner snimila je spot za za skladbu ‘Mjesečeva sonata’ njemačkog skladatelja Ludwiga van Beethovena.

ana rucner, azamat nabiullinUz našu poznatu violončelisticu, koja je svirala na bijelom violončelu, glavnu ulogu u spotu ima i Azamat Nabiullin, prvak baleta zagrebačkog HNK.

Zanosnim glazbeno-plesnim pokretima Ana i Azamat savršeno su se uklopili u romantičnu atmosferu večeri, a kao kulisa im je poslužila impresivna zagrebačka katedrala.

Spot za ‘Mjesečevu sonatu’ režirao je Jakov Sedlar, a koreografiju je osmislila njegova supruga i ravnateljica Baletnog ansambla splitskog HNK Almira Osmanović.

– Shvatili smo da je Gornji grad prekrasna lokacija za skladbu kao što je Beethovenova ‘Mjesečeva sonata’. To je jedna posebna atmosfera. Mislim da Ana zaista sjajno svira, a u kombinaciji s Azamatom i kroz njihovo pojavljivanje mislim da ćemo na jedan drugačiji način prenijeti najljepše lokacije grada Zagreba – kazao nam je Jakov Sedlar.

Ana Rucner za ovu je prigodu odjenula elegantnu crnu haljinu koju su po prvi put zajedno dizajnirali domaći kreatori Zoran Mrvoš i Silvija Banovec.

Prvak zagrebačkog Baleta, 31-godišnji Tatarin Azamat Nabiullin, i Ana Rucner poznaju se od ranije. Naime, njegova supruga Ana-Marija Šir njezina je kolegica i violistica u Orkestru HNK u Zagrebu.

– Almira i ja surađivali smo kada sam kod nje radio kao prvak u splitskom HNK i ostali smo u dobrim odnosima, a Ana je kolegica moje supruge. Almira me je pozvala da glumim u spotu i bio sam zainteresiran jer je to za mene novo iskustvo – rekao je Azamat Nabiullin.

U snimanju novog spota sudjelovao je i Anin suprug Vlado Kalember, koji je najveća podrška u svakom njezinom projektu. Ana je s nama podijelila svoje dojmove, a ne može zamisliti bolje mjesto za snimanje ‘Mjesečeve sonate’ od svoga rodnog grada.

– Odabrala sam Zagreb za snimanje spota za ‘Mjesečevu sonatu’ jer je to moj rodni grad i za mene najljepši grad na svijetu. Mislim da se Gornji grad prekrasno uklapa uz ovu romantičnu Beethovenovu skladbu, umjetnika baletana i mene kao umjetnicu na violončelu. Ovdje vlada prekrasna atmosfera i ne bih mogla odabrati ni jednu drugu lokaciju osim ove gdje smo sada. Azamat je izuzetan, profesionalac je i izvrsna je osoba, a s njegovom suprugom Ana Marijom sam išla u srednju školu. Poznajemo se i vrlo nam je ugodno surađivati na ovakvom jednom projektu. Osim toga, i moj suprug Vlado mi je najveća podrška, vrlo je zadovoljan i daje mi stalno ‘palčeve’ što mi puno znači – kazala je Ana Rucner.

Renata Cisar
Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , ,