Ana Rucner svira za djecu u Gruziji

Ilija II. od Gruzije, patrijarh svih Gruzijaca, primio je Anu Rucner zajedno s glazbenicima koji će nastupiti u koncertnoj dvorani Rustaveli State Academic Drama Theatre u Tbilisiju. Zaželio im je puno uspjeha i pohvalio svrhu u koju se prikupljaju sredstva.
Ana Rucner-GruzijaAnina kolegica, mezzo sopranistica Nino Surguladze, osnivačica zaklade Desire Tree, prihod od koncerta namijenila je za četvero djece koje trebaju hitnu operaciju izvan Gruzije, a uključila se i nacionalna televizija koja će uživo prenositi koncert. Ana Rucner poznata je po svojim humanitarnim djelima i društvenom zalaganju te promicanju hrvatskih ljepota i kulture u svijetu, a ovaj koncert dolazi kao šlag na tortu za kraj 2014. godine.

Naša violončelistica pobudila je i ogromno zanimanje medija već na samom dolasku na aerodrom u Tbilisiju. Ana je izjavila kako je ponosna što može pomoći ovom plemenitom cilju te kako je počašćena što će svirati uz glazbenike koji su došli iz različitih krajeva svijeta kao što su Mario Stefano Pietrodarchi, Luca Lucini, Alexandra Soumm, Laura Giordano, Oliver Poole i Alfonso Antoniozzi, a posebno se veseli suradnji sa svjetski poznatim dirigentom Gianlucom Marcianom.

N. M.


Pročitajte još: Ana Rucner: Koncert u Ženevi


 

Tagged: , , , , , , ,