Ana Rucner u Kini predstavila ljepote Hrvatske

Ana Rucner ovih se dana vratila iz Kine gdje je održala motivacijski govor na svjetski poznatom događanju TEDxCEIBS u Kini.

Tema govora je bila: Bridge – Way to Happiness. Ana je prva Hrvatica koja je dobila poziv na ovo prestižno događanje te održala motivacijski govor pred nekoliko tisuća ljudi i predstavila ljepote Hrvatske. Osim nje, govore su držali i Dominique de Villepin, bivši premijer Francuske, Lin Wei, projektant svjetski poznatih mostova u Hong Kongu i Macau, Kong Xiangdong, ugledni kineski i svjetski poznati pijanist i Joyce Deng, potpredsjednica Luxottice, najveće kompanije na svijetu za proizvodnju naočala i naočalnih leća.

Ana se priprema i za svoj autorski festival ‘Ana u Gradu’, koji se već devetu godinu održava u prekrasnom Dubrovniku, od 21. do 23. lipnja, a ove godine program je doista bogat i raznovrstan. Već tradicionalni ‘Pozdrav ljetu’, kojeg naša vrsna violončelistica Ana Rucner upućuje iz amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu, održat će se 21. lipnja, na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, u pet sati ujutro. Umjetničku podršku pružit će joj Sandra Bagarić i Darko Domitrović.

Ovo jedinstveno iskustvo svake godine privlači sve veći broj posjetitelja koji uživaju u izlasku prvog ljetnog sunca, no ove godine doživljaj će biti dvostruk. Istog dana, na mulu restorana Kantenari na Sunset Beach-u Dubrovnik, koncertom u 20 sati Ana će pozdraviti i prvi zalazak ljetnog sunca.

U sklopu Festivala gostuje i najstarije svjetsko Kazalište slijepih i slabovidnih osoba ‘Novi život’ koje će 22. i 23. lipnja u Kneževom dvoru održati dvije predstave humanitarnog karaktera, s početkom u 20 sati. Ana Rucner jako je ponosna na suradnju s ovim kazalištem, a njezin je cilj približiti vještine i ljubav prema umjetnosti koju slijepe i slabovidne osobe izražavaju na poseban, no iznimno zanimljiv način te skrenuti pažnju na važnost njihove integracije u društvo.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica darovat će se Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Dubrovačko-neretvanske županije.

I. M. / Foto: Promo


Ana Rucner: Poklon koncert na Floraartu

Tagged: , , , , , , , , , ,