Animirani serijal &Black&White nagrađen u Los Angelesu

Od 2007. Internacionalni festival animiranih filmova u Los Angelesu (LAAF) privlači brojne fanove i producente animiranih filmova diljem svijeta i SAD. Osim osnovnog cilja festivala što predstavlja nagrađivanje najboljih, druga, ali ne manje važna svrha LAAF-a je umrežavanje i stvaranje novih kontakata unutar zajednice svih uključenih u animirani film.

Festival je podijeljen u jedanaest kategorija, a objavljeni su pobjednici festivala kao i svi oni koji su zauzeli drugo mjesto. Hrvatski animirani serijal ‘&Black&White’ je na LAAF-u participirao po prvi put te u iznimno velikoj konkurenciji iz cijelog svijeta zauzeo drugo mjesto u kategoriji – Najbolje kratke animirane serije. Za ‘&Black&White’ ovaj uspjeh predstavlja novi poticaj u kontinuiranom razvoju samog projekta te priznanje za vrijeme, ljubav i kreativnost.

Glavna ideja i cilj ovog kreativnog projekta je potaknuti razvoj vizualne percepcije kod djece i stvoriti prostor za specifično poimanje dizajnerskih rješenja i izvornog humora koji je također jedan od važnijih faktora ovog serijala. Ključna veza između epizoda i spomenutog (dominantnog) humora je igranje s ljudskom percepcijom, koja se proteže od prve do zadnje epizode te i odraslima nudi priliku da se nasmiju i obogate svoju vizualnu kulturu.

Sve se odvija u 90 sekundi, koliko traje i zaplet svake pojedine epizode, u okviru stvarnog vremena gdje pratimo likove u intrigantnim i zanimljivim geografskim mjestima kroz različita povijesna razdoblja. Pregršt radnje, humora i crno bijele igre u svega nekoliko koraka ili bolje reći 13 zanimljivih epizoda koje će vas potaknuti na kreativno-edukacijski binge watching.

M. B.


Tagged: , , , , , , ,