Anita Moorjani: Moć osjećajnosti

Snažna i iskrena knjiga o empatiji, nadahnjujući vodič za nježne duše, osjetljive i suosjećajne, koje neumorno rade za druge, ne razmišljajući pritom o sebi.

Ovo je knjiga za sve one koji se žrtvuju i ne znaju primati, koji kažu da čak i onda kad bi radije rekli ne, koji osjećaju krivnju kad naprave nešto za sebe, koji su žrtve drugih i nisu svjesni vlastite vrijednosti, a koji žele u cijelosti iskoristiti svoj dar intuicije i suosjećanja.

Empatični ljudi promatraju i osjećaju svijet na jedinstven način; oni jednostavno osjećaju dublje. Za njih je današnji svijet pravo minsko polje. Često bismo se najradije izvikali na moćnike – one koji podržavaju ideju o opstanku najjačih i ne biraju sredstva kako bi došli do cilja – da prestanu širiti strah i umjesto toga potiču suosjećajnost. Čak i pomisao da iznesemo svoje mišljenje suprotstavlja se načinu na koji smo programirani jer kad bismo javno progovorili, izložili bismo se izravnim napadima, a za takvo što nismo dobro opremljeni. Stoga je i sama pomisao da svoj glas pridružimo ostalima dovoljna da nas natjera da odustanemo od toga. No, sad je pravi trenutak da empati dignu svoj glas, smatra Anita Moorjani, i poručuje da je emocionalni naboj koji posjeduju moguće pretvoriti u moćno oruđe, u stvarnu snagu, osobito u vrijeme kad su osobine poput osjetljivosti, osjećajnosti, ljubaznosti i suosjećanja itekako podcijenjene.

Ova knjiga nadahnut će vas da pronađete svoj put, povežete se s božanskim u sebi i shvatite da ste jedinstveni. Pokazat će vam kako otkriti istinsku moć empatije u sebi i pomoći vam da naučite poštovati i voljeti sebe.

Anita Moorjani, autorica New York Timesovih bestse­lera ‘Ponovno rođena’ i ‘A što ako je ovo raj?’, žena je s čudesnom pričom. Nakon četverogodišnje borbe s karcinomom, Anita je pala u komu i smatralo se da joj je preostalo još samo nekoliko sati života. Kad su se liječnici okupili kako bi je oživjeli, proži­vjela je iskustvo blizu smrti tijekom kojeg je dobila priliku da odabere hoće li se vratiti u svoj fizički oblik ili prijeći na novu razinu. Odabrala je vratiti se, a kad se ponovno osvijestila, počela se iscjeljivati od karcinoma. Na čuđenje svojih liječni­ka, za nekoliko tjedana oslobodila se bezbrojnih pokazatelja tumora i karcinoma.

Njezina knjiga ‘Ponovno rođena’ rasprodana je u milijunima primjeraka diljem svijeta i objavljena na više od četrdeset i pet jezika. Njezin nakladnik, utjecajna američka kuća Hay Ho­use, prozvao ju je „suvremenim klasikom” i „fenomenom na stranom jeziku”. Holivudski producenti otkupili su prava da prema njezinoj životnoj priči snime dugometražni igrani film.

L.K. / Foto: Tomislav Smoljanović

Anita Moorjani: Ponovno rođena
 
Tagged: , , , , , , ,