Arsen Dedić, Vice Vukov i Ivo Robić na poštanskim markama

Hrvatska pošta pustila je u opticaj prigodne poštanske marke iz serije Hrvatska glazba. Kao motivi na markama korištene su naslovnice albuma: ‘Arsen 2’, ‘Mirno teku rijeke’ i ‘Jubilarni koncert’ trojice hrvatskih velikana, Arsena Dedića, Vice Vukova i Ive Robića.Album ‘Arsen 2’ objavljen je 1971. godine za Jugoton. Autor naslovne fotografije je Valent Grobenski, a dizajn je potpisao Ivan Ivezić. Iz 1971. godine je i album ‘Mirno teku rijeke’ Vice Vukova čiju naslovnu fotografiju i dizajn također potpisuje Ivan Ivezić. Album ‘Jubilarni koncert’ Ive Robića objavljen je 1965. godine u Jugotonu, a naslovnicu i dizajn ovog albuma potpisuje Tomislav Barić.

U ime Hrvatske pošte, na predstavljanju poštanskih marki u zagrebačkom Caffe baru & Music shopu Nova ploča, govorila je direktorica Ureda za korporativne komunikacije, Jo Kempen, koja je pojasnila kako su ove marke izdane u arčićima od četiri marke čija je pojedinačna vrijednost 7,60 kuna, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana. Uramljene omotnice predala je Gabi Novak i Ivani Vukov.

U ime Croatia Recordsa govorio je dugogodišnji glavni urednik Jugotona, Dubravko Majnarić, koji je sažeto, ali opet uz zanimljive pojedinosti, govorio o diskografskoj i kulturnoj važnosti ove trojice velikana. Poštanske marke dizajnirali su Ivana Vučić i Tomislav Jurica Kaćunić. Ivana Vučić napomenula je kako je cijeli projekt od ideje do realizacije trajao gotovo godinu dana, a kako je cijelom timu želja da ove prigodne marke putuju svijetom u nadi da će se naći i u brojnim filatelističkim kolekcijama.

Ivana Vukov zahvalila se u ime obitelji Vukov, a mnoštvu okupljenih pročitala je ulomak iz očeva literarnog prvijenca ‘Pogled iza ogledala’. Ganuta cijelom inicijativom, ali izgledom maraka bila je i Gabi Novak koja se također zahvalila predstavnicima Hrvatske pošte i Croatia Recordsa, a posebno Dubravku Majnariću koji je još jednom podsjetio na značaj Arsen Dedića, Vice Vukova i Ive Robića.

Na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka među okupljenima bili su i fotograf Valent Grobenski, dizajner svih Jugotonovih vinila Ivan Ivezić, legendarni zagrebački pijanist Branko Bulić Bula i glumica Ksenija Pajić.

C. R. / Foto: Nikola Knežević

Tagged: , , , , , , , , , , , ,