Aukcija za stradale životinje u Australiji

Ovaj tjedan u zagrebačkom wine baru Bornstein u organizaciji Kristijana Krmpoticha i Međunarodnog kluba žena u Zagrebu održat će se aukcija za prikupljanje sredstva za stradale životinje u nedavnim požarima u Australiji.Kristijan Krmpotich (44), rođen u Zagrebu, nakon godina provedenih u SAD-u gdje je radio u financijskom i segmentu nekretnina, vratio se u Hrvatsku i nada se uskoro pokrenuti posao u turizmu. Vidjevši štetu nastalu požarima, odlučio je pokrenuti akciju prikupljanja sredstava za pomoć životinjama. Svjestan da ne može promijeniti svijet, odlučio je pomoći nekolicini koala te se za pomoć obratio Međunarodnom klubu žena. Klub koji bilježi preko 50 nacionalnosti uključujući Australiju, priključio se organizaciji ovog eventa te su zajednički odlučili da će sva sredstva prikupljena na aukciji biti donirana WIRES (Wildlife Information, Rescue and Education Service ), najvećoj organizaciji u Australiji koja posljednjih 30-tak godina brine o životinjama.

S oko 3000 volontera u 28 ogranaka diljem Australije, WIRES godišnje oko 90.000 puta interveniraju na terenu kako bi spasili životinje. Međunarodni klub žena iz Zagreba posljednjih 25 godina predano pomaže djeci i starijima te mnogim drugim organizacijama, pa tako svoj rad nastavljaju pomažući organizaciji u Australiji. Požar koji je uništio 7.3 hektara zemlje odnio je živote 1,25 milijardi životinja, ostavio je mnoge ozlijeđenima i bez doma te svijet ostavio bez riječi i u šoku.

Aukcija će biti zatvorena za javnost, a nadaju se da će prikupiti što više sredstava. Okupit će mnoge kompanije i poduzetnike iz različitih segmenata poslovanja kao što su: Rimac automobili, Orlando Fit, Naftalina, Rochester Institute of Technology Croatia, Akademija Majstor kuhar, Dinamo, Freywill, Borboleta , frizerski salon Perman, Muzej čokolade, Miva galerija vina, Vivat fina vina, Nekic trucks, restorane Gallo, Basta, 50 burger & champagne bar, Good food, Curry Bowl…

Gosti aukcije svojim će dolaskom imati mogućnost osvojiti kavu s Matom Rimcem ili direktorom Timom Richardsonom u Rimac središtu, kulinarske radionice u akademiji Majstor kuhar Branka Ognjenovića, luksuznu kravatu Freywill iz kolekcije Sydney, dva dana u luksuznoj vili na Braču, kišobran pokojne Ivane Popović donatora Naftalina, šestomjesečnu članarinu u Orlandu Fit, nogometnu loptu potpisanu od igrača nacionalne nogometne momčadi, umjetnička djela raznih slikara te mnoge druge predmete. Sami donatori, kao i predstavnici veleposlanstva Australije u Hrvatskoj najavili su svoj dolazak te se uz 150 prisutnih gostiju nadaju pridonijeti uspješnosti ove hvalevrijedne akcije.

M. P.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,