Autobiografija Luke Modrića: Moja igra

Od danas, 4. studenoga, autobiografija Luke Modrića ‘Moja igra’ iz pera novinara Roberta Matteonija dostupna je u prodaji u svim knjižarama, u trgovinama Spara i Interspara te na kioscima Tiska po cijeni od 129 kn (meki uvez) i 169 kn (tvrdi uvez). Uz ova prodajna mjesta, knjiga se i dalje može naručiti online na www.znanje.hr

Već od prvih vijesti o objavljivanju, autobiografija svjetskog nogometnog broja jedan nailazi na velik interes domaće i međunarodne javnosti. Tako će ‘Moja igra’, osim u hrvatskom izdanju Hermes naklade, biti objavljena u engleskom, japanskom, korejskom, francuskom, talijanskom, ruskom, nizozemskom, poljskom, češkom, slovenskom i mađarskom prijevodu. Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu, središnjem događaju svjetske književne industrije, ‘Moja igra’ bila je istaknuti naslov na hrvatskom štandu, a tom su prilikom vijest o knjizi pokrili američki Publishers Weekly i britanski Bookseller. Ususret engleskom izdanju, britanska kuća Bloomsbury priprema veliku izdavačku kampanju za proljeće 2020. s Modrićevom knjigom u fokusu.

Hrvatska publika ne mora čekati proljeće i moći će u rukama držati ‘Moju igru’ već danas. Čitatelje će zanimati i to što je Lukina životna priča, ispričana vlastitim riječima, popraćena s više od šezdeset dosad neobjavljenih fotografija iz privatne arhive obitelji Modrić, kao i službenim fotografijama HNS-a i Real Madrida. Predgovor su napisali Sir Alex Ferguson i Zvonimir Boban, a knjigu su preporučile nogometne zvijezde Gareth Bale, Karim Benzema, Raphaël Varane i Marcelo. Dodajmo i kako je Luka Modrić vijest o knjizi objavio na svom twitteru i instagramu i primio više od 300.000 lajkova i komentara oduševljenih pratitelja diljem svijeta.

Luka Modrić knjigu je napisao u suradnji sa svojim dugogodišnjim prijateljem i istaknutim sportskim novinarom Robertom Matteonijem, a ona prikazuje Lukin pogled na vlastiti životni put od djetinjstva i prvih nogometnih koraka u zadarskom zaleđu do ulaska u panteon velikana kao najbolji nogometaš svijeta. Vrhunac knjige 2018. je godina, kad je kapetan srebrnih Vatrenih osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva u Rusiji, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or. Luka Modrić time je postao jedini igrač u nogometnoj povijesti koji je u istoj godini osvojio četiri najveće nagrade za najboljeg igrača svijeta. Ove nagrade Modrić je pridodao momčadskim uspjesima hrvatske reprezentacije i Real Madrida, kluba uz koji je osvojio četiri Lige prvaka, Kup Kralja, tri UEFA-ina Superkupa te četiri naslova svjetskog klupskog prvaka i redovito je izabiran u najbolju svjetsku jedanaestoricu.

Temelj svakog uspjeha, kaže Luka, jednostavan je: boriti se, ne odustajati i vjerovati u sebe. Upravo je ta borba i vjera u sebe ono što izdvaja Luku Modrića, i razlog zašto je njegova knjiga namijenjena svim generacijama čitatelja koji će u njoj pronaći uzor i nadahnuće, ali i ponovno proživjeti najljepše trenutke Svjetskog prvenstva u Rusiji koje je obilježilo živote sviju nas.

L. K.

Tagged: , , , , , , , , , , ,