Darujemo ulaznice: Balet Labuđe jezero u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za balet ‘Labuđe jezero’, koji će biti izveden u srijedu 16. listopada u 19.30 sati.

Labuđe jezeroBalet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ovu je sezonu započeo izvedbom ‘Labuđeg jezera’ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Dereka Deanea, scenografiji Roberte Guidi di Bagno i kostimografiji Dženise Pecotić.

Orkestrom ravna Dian Tchobanov, a u glavnim ulogama nastupaju Edina Pličanić (Odetta/Odilija), Dmitrij Timofejev (Princ Siegfried), Andrej Izmestjev (Rotbart)…

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR5
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. listopada do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. listopada u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Labuđe jezero’, svakako najpopularnije djelo svjetskih baletnih repertoara tijekom posljednjih 130 godina od svojega nastanka, postalo je sinonim za baletno kazalište. Melodramatična ljubavna priča o dobru i zlu jednako može pripadati legendama bilo kojega naroda, dok veličanstvena glazba romantičnog i osjećajnog Čajkovskoga i dijelovi koreografije Petipaa i Ivanova, kojih se dijelovi, poput muzejskih dragocjenosti čuvaju u gotovo svakoj izvedbi, uvijek iznova pobuđuju oduševljenje diljem svijeta. Kao svi romantični baleti, i ovaj traži maksimalnu sinkronizaciju ansambla i perfekciju izvođenja, pa je jedno od najtežih iskušenja za svaki baletni ansambl, dok uloga Odette/Odilije do danas predstavlja vrhunac umjetnosti svake klasične balerine.

Nova izvedba zagrebačkog Baleta u koreografiji zagrebačkoj publici već dobro poznatog gosta, engleskog koreografa Dereka Deanea kao što se i očekivalo, pobudila je veliko zanimanje i predbilježbe za gotovo sve izvedbe u nastupajućoj sezoni. U ostvarivanju čudesnog ugođaja ove baletne bajke u mnogome su pridonijeli raskošna scenografija, kostimi i svjetlo.

HNK

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,