Barban: Antonio Osip – slavodobitnik 45. Trke na prstenac

Spoj konjičkih vještina i snage prekrasnih životinja očarao je publiku i ove godine na barbanskom Gradišću na 45. Trki na prstenac.Najuspješniji s rezultatom od sedam punta bio je Antonio Osip koji je nakon prvog trka pogodio jedan punat, zatim u drugom trku sridu – tri punta, te u zadnjem, trećem trku također u sridu i tako osvojio još tri punta. Ovaj dan bio je izuzetno sretan za Osipa, a do pobjede je došao uz asistenciju kopljonoše Jure Pausa, a jašući na konju imena Quarz.

Uvaženi gosti, uzvanici te brojni ljubitelji Prstenca pozdravili su pljeskanjem i ovacijama ovogodišnjeg pobjednika. Antonio Osip do sada je sudjelovao na četiri trke, a ovo mu je bio peti nastup i prva pobjeda. Nakon završetka trke, zajedno s vođom konjanika Miliom Grabrovićem, pristupio je proglašenju i uručivanju nagrada. Predstavnik tvrtke Rudan uručio je Antoniju nagradu u visini od 30.000 kuna. Osip je ovogodišnji nositelj prijelazne nagrade Ptica prstenac i prijenosnog štita, a bio je tu i prigodni dar za slavodobitnika.

Program su svojim sudjelovanjem uljepšali Barbanske mažoretkinje, limena glazba Lovran, folklorna društva KUD Barban i FD Pazin. Za glazbenu najavu na Trkalištu zaslužni su bili Željko Glavaš i Mihael Glavaš na roženicama. Podizači prstenca su bili Darko Kolić i Bruno Kožljan, a vozač karete Milan Jurković.

Podizači prstenca su bili Aldo Kožljan, Renco Kolić i Bruno Kožljan, a vozač karete Milan Jurković. Vođa kopljonoša bio je Sandi Maurić.

Časni sud je bio u sastavu: Danijel Učkar – 2 puta slavodobitnik trke i u Časnom sudu od 2011. godine, Marino Broskvar – sudionik na prvoj trici 2000. godine dok je u Časnom sudu od 2016. godine te Mario Kožljan – također dva puta slavodobitnik Trke, a u Časnom sudu je od 2011. godine.

Ljubitelji konjičkih natjecanja i tradicije mogli su pratiti Trku na prstenac iz svojih domova gledajući direktan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije ili livestreaming na službenoj facebook stranici.

K. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,