Biografija Luke Modrića i na hrvatskom

Samopouzdanje, naporan rad i poniznost formula su uspjeha našeg ponajboljeg nogometaša Luke Modrića. Riječi su to španjolskih sportskih novinara Vicentea Azpitartea i José Manuela Puertasa koji su razgovarali s dvjestotinjak sugovornika te napisali biografiju Luke Modrića, kapetana hrvatske nogometne reprezentacije koji je proglašen najboljim veznim igračem Primere.luka-modric-biografijaPriča o Luki Modriću priča je o svladavanju prepreka i ljubavi prema nogometu. Put je to prepun teškoća čiji je protagonist postao jedna od najvećih zvijezda svjetskoga nogometa, nakon što je svladao nebrojene teškoće, od teškoga djetinjstva u izbjeglištvu u Zadru, pa sve dok nije postao ključni igrač jednoga od najboljih nogometnih klubova na svijetu, Real Madrida.

S nogometnom loptom proputovat ćete najteže ratne godine u Hrvatskoj i proživjeti čitav niz anegdota koje su obilježile ovoga skromnog nogometaša iz Zatona Obrovačkog, koji se talio u Zadru, stasao u Mostaru i Zagrebu i igrao u velikim gradovima kao što su London i Madrid. Čitat ćete o nekim od ključnih događajima koji su obilježili sportsku karijeru Luke Modrića, kao što su ogromno razočaranje nakon što je Turska izbacila Hrvatsku s Europskog nogometnog prvenstva 2008. godine, ali i o nekima od njegovih najsretnijih nogometnih trenutaka na Amsterdam Areni, Wembleyu, Stadionu svjetlosti u Portugalu ili na milanskom San Siru.

Prevoditeljski projekt ‘Prijevod biografije Luke Modrića sa španjolskog na hrvatski jezik’ bio je sastavni dio obveznog kolegija Prevoditeljski seminar III. na dvopredmetnom diplomskom studiju hispanistike (prevoditeljski smjer) koji se izvodi na Odsjeku za iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru pod vodstvom doc. dr. sc. Ivane Lončar.

Biografiju hrvatskog nogometnog idola predstavit će izdavač Dominiković i prevoditeljice na promociji 3. studenog u Zadru i 8. studenog na zagrebačkom sajmu Interliber, u organizaciji tvrtke Sport Event.

K. Š.


drazen-petrovic-knjiga
Dražen – život i ostavština košarkaškog Mozarta
Tagged: , , , , , , , , , , ,