Bobbie Peers: Kradljivac luridija

U izdanju Naklade Ljevak objavljen je roman ‘Kradljivac luridija‘ norveškog pisca Bobbieja Peersa.Bobbie Peers-Kradljivac luridijaGlavni junak knjige ‘Kradljivac luridija’, dvanaestogodišnji dječak William Wenton, ima čudesnu sposobnost razbijanja šifri. William pokušava shvatiti zašto je njegova obitelj pred osam godina bila primorana promijeniti ime i u dramatičnim okolnostima pobjeći iz svog londonskog doma u Norvešku, gdje su prinuđeni na skroviti život ispunjen tajnama i strahom. Kad njegov genijalni talent za razbijanje šifri bude nenadano otkriven, William se suočava s neviđenim opasnostima koje su godinama iz potaje vrebale na njega.

Ovaj uzbudljiv avanturistički roman, prvi dio trilogije o dječaku s neobičnim talentom Williamu Wentonu, u više od četrdeset zemalja prepoznat je kao štivo u kojem će jednako uživati djeca diljem svijeta.

Bobbie Peers (1974.), norveški filmski scenarist i redatelj, ostavio je traga u povijesti norveškog filma osvojivši 2006. Zlatnu palmu za scenarij i režiju filma ‘Sniffer’. Godine 2015. Peers debitira kao autor za djecu avanturističkim romanom ‘Kradljivac luridija’, prvim dijelom serije o dvanaestogodišnjem razbijaču šifri Williamu Wentonu. Knjiga je 2015. osvojila uglednu norvešku nagradu za dječju književnost Ark, a 2016. proglašena je knjigom godine u Norveškoj. Prema tom uzbudljivom i napetom romanu za djecu uskoro će biti snimljen i film.

N. L.

Tagged: , , , , , , , , ,