Bocellijeva vina iz Toscane sada i u Hrvatskoj

Jedan od najvećih svjetskih pjevača današnjice, Andrea Bocelli, 10. ožujka nastupit će zagrebačkoj Areni. U jeku priprema za taj glazbeni spektakl, stručnjaci Vinologa i podrum Bocelli 1831, u vlasništvu istoimene talijanske obitelji, dogovorili su distribuciju njihovih glasovitih vina.Obitelj Bocelli još je od davne 1831. godine prožeta vinom i vinovom lozom. Ta nesebična i iskrena strast prema vinovoj lozi i vinu članova obitelji održala je, očuvala i označila ovu višestoljetnu povezanost. Neprekinuta linija strasti i iskrene ljubavi prema vinu i vinovoj lozi osjeća se i danas s neizmijenjenim nabojem u Bocellijevim vinima, a preslikava se i osjeća u odnosu Andree prema životu općenito.

Ljubav i strast prema vinima koju njeguje danas Andrea Bocelli naslijedio je od svojega oca koji je, pak, njihovu obiteljsku vinariju uzdigao na razinu izvan tadašnjih lokalnih okvira. Nakon smrti oca, podrum i vinograde naslijedili su Andrea i njegov mlađi brat Alberto te njihovi sinovi. Ljubav i strast Andree i njegovu životnu prožetost vinima simbolički oslikava jedna njegova nedavna izjava: ‘Kada opisuješ vino, ne možeš izbjeći romantične riječi, jer je samo vino esencija romantike.’

Danas vina iz Bocellijeva podruma vinski znalci i ljubitelji vina diljem svijeta smatraju najboljim među talijanskim vinima, a ona u kojima će hrvatska publika uživati su: Bocelli Chianti DOCG, ukusno crno vino cvjetnih i voćnih okusa s prepoznatljivim blagim mirisom čokolade i slatkog voća; Bocelli pinot grigio delle Venezie IGT, jedinstveno bijelo suho vino svježe arome limuna, metvice i livadnog cvijeća; Bocelli prosecco DOC, vrhunsko bijelo pjenušavo vino cvjetnog mirisa i Bocelli tenor red Toscana IGT, spektakularno toskansko crno vino s aromom crnog ribiza, tamnog voća i šljiva.Andrea Bocelli je vlastiti entuzijazam i iskrenu strast prema vinima odlučio, prepoznavši naš visok profesionalizam i znanje, prepustiti zagrebačkom Vinologu, vjerujući da će se dobro brinuti o njegovim vinima u Hrvatskoj i okružju. Vinolog je ponosno prihvatio tu čast i odgovornost. Preuzimanje odgovornosti, visoki profesionalni standardi, emocije i znanje o vinu činjenice su koje već više godina krase ovu tvrtku. Dijamant u kruni Vinologa, kao što su vina Andree Bocellija, dokaz su ispravna puta i višegodišnjeg truda tima. Uz vina naših domaćih prestižnih vinara, svojim vlastitim vinima te svjetski cijenjenim vinima i vinarima i njihovom selekcijom, Vinolog će i nadalje nastojati nastaviti oduševljavati vinsku publiku u Hrvatskoj. Za kraj, poželimo dobrodošlicu Andrei Bocelliju i njegovim vinima u Hrvatsku, poručuju iz Vinologa.

S. Z.


Tagged: , , , , , , , , ,