Bogat ljetni program Scene Amadeo

U Caffe baru Velvet održana je novinarska konferencija povodom koncerta u korist humanitarne akcije Korak u život i predstavljanja ljetnog programa Scene Amadeo. Koncert će se održati 30. lipnja (21 sat) na Sceni Amadeo, a nastupaju Zagrebački solisti te renomirani gitarist Petrit Ҫeku.
Scena Amadeo 2016-press‘Drago mi je da smo se danas opet okupili i da još jednom najavljujemo bogatu i prije svega zanimljivu ljetnu Scenu Amadeo. Počašćen sam što ćemo ove godine imati renomirane umjetnike sa iznimnim svjetskim karijerama što će vjerujem biti najbolja pozivnica svima da nas posjete i vide zažto već nekoliko godina predstavljamo najbolji program u gradu. Vjerujem da će svi pronaći nešto za sebe, da će uživati u bogatom glazbenom, kazališnom, kulturnom programu i osjetiti sve čari ljetne Scene Amadeo’, rekao je Nenad Jandrić, utemeljitelj i voditelj Scene Amadeo, Kao i prošle godine i ovogodišnje izdanje Scene Amadeo ima humanitranu notu, a najpozvaniji da nešto kaže o još jednoj lijepoj akciji za ‘Korak u život’ je Mladen Gajski, predsjednik Rotary cluba Zagreb Kaptol, organizator humanitarne akcije Korak u život: ‘Ovo je mladima prilika za korak u život, a mi smo tu da im pomognemo na tom putu. Kao zahvalu za svaku kupljenu ulaznicu za humanitarni koncert, Vatroslav Kuliš, akademski slikar, donira grafiku svim kupcima.’ Nakon Petrita Çekua nastup na Sceni Amadeo, 4. srpnja imat će Matija Dedić sa svojim sada već poznatim koncertom ‘Matija svira Arsena’. Ovaj nastup održat će se na godišnjicu posljednjeg nastupa velikog hrvatskog skladatelja, kantautora i pjesnika Arsena Dedića na Sceni Amadeo.

Događaj sezone svakako je nastup jedne od ponajboljih svjetskih harmonikašica Merime Ključo koja će, u okviru multimedijalnog performansa, izvesti svoje djelo ‘Sarajevska hagada – muzika knjige’. Ljeto na Amadeu obilježit će i nastupi čelistice Kajane Pačko, ansambla Lado, Katarine Livjanić i Dubravka Detonija koji će nastupiti u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, kao i nastup jednog od najvećih svjetskih gitarista Milanom Vuković Runjića.

Na programu su i koncerti Glazbene družine Cinkuši, popularnih Mariachi Los Caballerosa, dalmatinskih klapa Amorin, Dišpet, Petarda, Pinguentum i Vinčace, Gipsy Banda Juerga te sastava 3 Svijeta kojeg čine svjetski poznat gitarist Petrit Ҫeku i multiinstrumentalist Dinko Stipaničev koji izvode glazbu bossanove i sambe, uz pratnju virtuoznih i očaravajućih solo dionica Amálie Baraona.

U kazališnom dijelu programa na Sceni Amadeo u srpnju izvest će se kultna predstava ‘Bife Titanik’ u produkciji Eurokaza, ‘Gusle moje električne’ Željka Vukmirice te hvaljena ‘Posljednja Freudova seansa’ u produkciji Planet arta. U okviru izložbenog programa 7. srpnja otvara se izložba radova akademikinje Marije Ujević, ‘Žena i zvijer’. Sedma je to u nizu izložaba (Šimunović, Filakovac, Krašković, Dolić, Milenković, Kuliš…) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970.-2010.), kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Novost su Mali noćni razgovori na sceni Amadeo s Milanom Vuković Runjić koja će ugostiti sugovornike iz svijeta kulture i politike.

K. I. / Foto: Janja Franko


Razgovor s Tinom-Monika Stojanović i Anto Tutić
Novi ciklus Scene Amadeo i posljednje zbogom Arsenu
Tagged: , , , , , , , , , , , ,