Bogat program 25. sezone scene Amadeo

Program 25. jubilarne sezone scene Amadeo koja se svojim programom vraća u obnovljeni i prošireni prostor novog Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu, uz već tradicionalnu izložbu posvećenu uspomeni na preminulu članicu programskog odbora slikaricu i grafičarku Izabelu Šimunović – izlaže kiparica Ida Blažičko – tijekom srpnja, kolovoza i rujna donosi brojne koncerte i kazališne predstave. Velika novost je da će se sve priredbe održavati u klimatiziranom natkrivenom atriju Muzeja.

Glazbenu sezonu u srpnju Scena Amadeo otvara koncertom Mateja Meštrovića i Zagrebačkih solista. Slijede koncerti vrhunskih inozemnih i domaćih izvođača: violinista Stefana Milenkovića, Hrvatskog gitarskog kvarteta, gitariste Miroslava Tadića, kraljice bossa-nove Amálie Baraone, svjetski poznate harmonikašice Marime Ključo i Jelene Milušić, Zagreb septeta, Ansambla Illiryca, popularnih Mariachi Los Caballerosa, pijaniste Lovre Marušića. I ove godine Scena će koncertom Tomislava Tenšeka-Snoopya i prijatelja te nastupom Nine Čorić, kraljice flamenka, obilježiti sedmu godišnjicu smrti Nenada Jalševca-Nenčija, svog dugogodišnjeg tonca.

Program se nastavlja u drugoj polovici kolovoza te u prvom dijelu rujna brojnim koncertima te danima monodrame.

Povijest Scene amadeo simbolički se preklapa s prelaskom u novo tisućljeće, u vrijeme koje je nosilo neku novu energiju, nadu da će nova stvarnost donijeti toliko željene promjene. U kultnoj gornjogradskoj gostionici Pod starim krovovima okuplja se društvo oko ideje oživljavanja zagrebačkog Gornjeg grada, jedinstvene spomeničke cjeline koja je bila u jadnom, zapuštenom stanju unatoč činjenici da su na njemu djelovale i danas djeluju, uz političke, i važne muzejske, školske i kulturne institucije.

Svečano otvaranje nove zagrebačke ljetne scene odigralo se 1. srpnja 2000. godine premijerom predstave ‘Vrhunska tajna’ – političko špijunski SF u izvedi autora teksta, kazališnog i filmskog glumca Božidara Oreškovića i prvaka HNK Zvonimira Zoričića. Prvi koncert na sceni bio je nastup pijanista Nevena Frangeša i gitarista Elvisa Stanića. Vrijedi zabilježiti da je prva službena fotografkinja Scene bila nezaboravna fotografkinja Marija Braut, koja je od same ideje da Scena krene s radom bila snažna podrška organizatorima.

Ulaznice se mogu nabaviti na na Ulaznice.hr i Eventim

Detaljno o programu na www.scenaamadeo.hr

K.I. / Foto: Scena Amadeo


Matija Dedić na Sceni Amadeo


Tagged: , , , , , , , ,