Bogat program 29. Animafesta

U Mađarskom institutu Balassi u Zagrebu održana je konferencija za medije uoči početka 29. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2019. koji se od 3. do 8. lipnja, uz uvodna događanja predstojećeg vikenda, održava u kinima Tuškanac, Kinoteka i Kaptol Boutique Cinema te na brojnim drugim gradskim lokacijama.Na konferenciji su govorili umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić, producentice Matea Milić i Paola Orlić, predstavnici pokrovitelja i sponzora te autorice filmova hrvatskog i studentskog natjecanja Animafesta 2019. Noemi Ribić, Stella Hartman, Martina Meštrović i Tanja Vujasinović.

Filmski program čini više 400 filmova iz 45 svjetskih zemalja, uz prestižna natjecanja na kojima sudjeluju zvijezde globalne animacijske scene.

Središnji tematski program posvećen je vezi animacije i likovnih umjetnosti, obilježit će se 50. obljetnica ljudskog stupanja na Mjesec, a tu su još retrospektivni i panoramski programi posvećeni svjetskim i hrvatskim klasicima (Suzan Pitt, Nedeljko Dragić i drugi velikani Zagrebačke škole) te portugalskoj kinematografiji, open-airovi i Animacikl, virtualna stvarnost, izložbe i radionice te program za profesionalce Animafest PRO, kao i bogat Program za djecu i mlade.

Opširnije na: www.animafest.hr

D. J.


Tagged: , , , , , ,