Borna Šercar: Koncert uz jazz vino

Kreativni i produktivni jazz sastav Borna Šercar’s Jazziana Croatica predstavio je novi album ‘Wagner Goes to Hollywood’ u foajeu zagrebačkog Muzeja Mimara. Osim promocije novog jazz albuma, predstavljeno je i prvo hrvatsko jazz vino ‘Jazz Vibes by Borna Šercar’ iz erdutske Vinarije Iuris.
Borna ŠercarNa albumu ‘Wagner Goes to Hollywood’, koji je objavljen krajem prošle godine u izdanju Croatia Recordsa, nalazi se 11 skladbi svjetski poznatih skladatelja kao što su Emil Cossetto, Benjamin Britten, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, ali i poznatih hrvatskih skladatelja poput Josipa Hatzea, Blagoje Berse i Vladimira Ruždjaka u novom aranžmanskom ruhu kreativne četvorke. Snimanje, editiranje i mastering albuma potpisuje Filip Vidović, a produkciju Borna Šercar.

Jazz Vibes-vinoOdržan je i koncert u sastavu Vojkan Jocić (tenor i sopran saksofon), Zvjezdan Ružić (klavir), Tihomir Hojsak (kontrabas) i Borna Šercar (bubnjevi i perkusije), a kao vokalni gosti pridružile su im se vokalistice Ana Lice i Valentina Fijačko Kobić.

Drugi dio programa bio je rezerviran za predstavljanje neobične suradnje Domagoja Klasičeka, vinara poznatog po ‘sviranju vinima’ i Borne Šercara, glazbenika poznatog po sviranju na bocama.

Riječ je o tzv. jazz vinu, kupaži ‘Jazz Vibes by Borna Šercar’ (cabernet sauvignon, merlot, plavac mali) koju su zajedno kreirali povodom objavljivanja albuma ‘Wagner goes to Hollywood’.

C. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,