Braća Sinković: Olimpijsko zlato i nezaboravna godina

Okruženi najmilijima, Martin i Valent Sinković proslavili su u zagrebačkom klubu Johann Franck svoju sezonu za pamćenje, okrunjenu olimpijskim zlatom u Tokiju.Braća Sinković nastavljaju ispisivati hrvatsku veslačku povijest, a 2021. godina definitivno je bila kruna njihove dosadašnje karijere. U svim utrkama u kojima su nastupili ostali su neporaženi, a tome podvigu u Tokiju su pridodali svoju treću olimpijsku medalju u nizu i tako postali prvi u muškoj konkurenciji s ujedinjenim olimpijskim titulama, u disciplinama dvojac na pariće i dvojac bez kormilara.

Valent i Martin definitivno su zaslužili proslavu dostojnu svog uspjeha, što su i imali prilike doživjeti u klubu Johann Franck, u društvu obitelji i najužeg kruga prijatelja. Uz kratak video o uspjesima, okupljeni su mogli čuti i dojmove braće Sinković iz prve ruke, kojima i u tridesetima ne nedostaje motiva nastaviti pobjeđivati najbolje veslače svijeta.

Svečanosti su nazočili i neki od kolega sportaša koji su bili najveća podrška braći Sinković na njihovu putu do olimpijskog uspjeha, a putem video poziva kratke poruke čestitke poslali su i zlatni olimpijci Marin Čilić i Ivana Dodig te gimnastičar Marijo Možnik.

Za Sinkoviće nakon ove proslave nema odmora, jer nastavljaju naporno trenirati kroz zimu, s ciljem vratiti se u 2022. godini u disciplinu dvojac na pariće i tamo nastaviti pobjeđivati. To su već radili u razdoblju od 2014. do 2016. godine, kada su osvojili olimpijsko zlato u Riju i srušili svjetski rekord u Amsterdamu, a sada kada je konkurencija u ovoj disciplini jača nego ikad, vraćaju se pokazati da su i dalje najbolji na svijetu.

K. I. / Foto: Tomislav Može


Tagged: , , , , , , , , , , ,