Brešan podvalio Šprajcu srpsko kolo i Tuđmana

Nova komedija Vinka Brešana ‘Koja je ovo država’ još nije ugledala svjetlost dana, ali je izazvala nezapamćen interes javnosti.

Nakon više od dva tjedna koliko je trajala najveća gerila promocija nekog filma na ovim prostorima i nakon više stotina tisuća ljudi koji su pogledali video srpskog kola koji pjevaju Tuđmanu, pomirljivih komentara i komentara koji su prilog koji je Šprajc pustio u emisiji ‘RTL Direkt’ dočekali ‘na nož’ sinoć je napokon došlo objašnjenje videa koji je u tjednima iza nas izazvao najviše rasprava na društvenim mrežama.

Video navodnog kulturno umjetničkog društva Vuk Karadžić iz Hrvatske koji pjesmom slave pokojnog predsjednika Tuđmana zapalio je regiju, a evidentna satira izazvala je ozbiljne rasprave u javnoj sferi država regije.

‘Insert koji ste imali prilike vidjeti na ironičan način prikazuje sve apsurde društva u kojem živimo. ‘Koja je ovo država’ nije pitanje, to je uzvik koju čujemo u svakodnevnom životu, u svim sferama od odlaska u poštu, katastar, do konstantne borbe s birokracijom’, rekao je redatelj Vinko Brešan. ‘Tema moje nove komedije su svi apsurdi koje svakodnevno živimo’, završio je Brešan.

Kako je u intervjuu najavljeno, nova komedija dolazi u kina 3. siječnja 2019., a snimana je u potpunoj tajnosti i još uvijek nitko ne zna o čemu govori, a interes na društvenim mrežama je ogroman.

J. G.


Tagged: , , , , , , , ,