Britanska pop diva Gabrielle na Hvaru i u Rovinju

Dvostruka dobitnica BRIT Awardsa nakon prošlogodišnjeg nastupa na umaškom ATP turniru stiže ponovno u Hrvatsku, na radost svih domaćih obožavatelja. Britanska pjevačica Gabrielle nastupit će 27. kolovoza u klubu Veneranda u gradu Hvaru.
Gabrielle-HvarPrelijepi ambijent Venerande, uz najveće hitove ove karizmatične britanske pop dive, više su nego dovoljan razlog za uživanje u jednoj od najljepših glazbenih priča ovoga ljeta.

Prije Hvara, Gabrielle će 24. kolovoza gostovati i na tradicionalnim Rovinjskim noćima.

Louisa Gabrielle Bobb je svjetsku karijeru započela 1993. godine svojim prvim singlom ‘Dreams’ koji je poharao svjetske top liste. Nakon toga izdaje uspješne singlove ‘Going Nowhere’, ‘Give Me A Little More Time’, ‘Walk on By’ i ‘If You Ever’ – duet s grupom East 17. Novi veliki uspjeh ostvaruje 2000. godine povratničkom pjesmom ‘Rise’ koja osvaja britansku top listu singlova, a istoimeni album osvaja britansku top listu albuma i ostaje na prvom mjestu tri tjedna. Koautor pjesme ‘Rise’ bio je Bob Dylan, a u pjesmi su korišteni dijelovi iz Dylanova hita ‘Knockin’ on Heaven’s Door’.

Nedugo nakon toga izdaje melankoličnu baladu ‘Out of Reach’ kao soundtrack filma ‘Bridget Jone’s Diary’ te kolekcije najvećih hitova ‘Dreams Can Come True, Greatest Hits Vol. 1’. Nakon duže pauze i šest godina od posljednjeg albuma, prošle godine izdaje novi album ‘Now and Always: 20 Years of Dreaming’, kompilacijski album kao spomen na 20 godina od prvog singla i ujedno velikog hita ‘Dreams’. Zanimljivo je istaknuti kako je pjevačica prije toga najavila pauzu kako bi se posvetila majčinstvu, međutim, susreti i početak suradnje s producentima Syience (Beyoncé, Mary J. Blige) i Naughty Boy (Emelie Sandé) su je vratili u studio, na oduševljenje svih obožavatelja.

Novi, šesti studijski album se sastoji od dva diska na kojima su 34 pjesme, od čega sedam potpuno novih, među kojima i singl ‘Say Goodbye’.

Gabrielle naglašava kako je profesor u srednjoj školi zaslužan što se počela baviti glazbom. Zadao joj je da napiše svoju prvu pjesmu, a pjesama je uskoro bilo sve više. Tada su joj inspiracija bili Madonna, Duran Duran, Wham!, Culture Club… Obožavala je i  Michaela Jacksona čiji je veliki poster držala na zidu. ‘Imao je čokoladnu boju kože i željela sam ga liznuti. No, na nevini, dječji način’, prepričava Gabrielle. Kaže da su joj uzori Madonna i Dionne Warwick, jer su već toliko dugo godina konstantno u vrhu.

Star produkcija

 

Tagged: , , , , , , , , , ,