Bundek u znaku 55. Floraarta

Više od 100.000 biljaka na 300.000 m2 zagrebačkog parka Bundek, stotinjak izlagača, izložbe, street art i glazba. Od 1. do 6. lipnja ne propustite posjetiti 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji.

Posjetitelje očekuje atraktivan program. Pogledajte zanimljiv street art mural, nastao baš za Floraart, kojeg potpisuje umjetnik Boris Bare i izložbu radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu.

‘U sklopu ovogodišnjeg Floraarta zasadili smo u zatvorenim kupolama i neke neobične umjetničke biljke, koje su svojom imaginacijom osmislili i postavili studenti ALU u Zagrebu. Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava ali ujedno i o kreativnim potencijalima umjetnosti ka otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života’, rekao je mentor projekta Danko Friščić, prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, ALU.

Na Floraartu se svakog dana od 19 sati može uživati u glazbenom programu na pontonskoj pozornici. Ricardo Luque, Saša Nestorović Jazz Quartet, Lela Kaplowitz Quartet, Soulbeat i Ivana Galić i ZP Quartet, imena su koja ne treba propustiti.

‘Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma. Sigurnost i zdravlje su nam na prvom mjestu, pa podsjećamo na poštivanje svih epidemioloških mjera’, poručuju iz organizacije Floraarta.

L. P.


Tagged: , , , , , , ,