Buvljak hrvatske suvremene umjetnosti

U zagrebačkoj galeriji Greta, ove nedjelje (24. studenoga) do 20 sati traje ‘Buvljak hrvatske suvremene umjetnosti’ – rasprodaja radova umjetnika koje su su donirali za pomoć glazbeniku Draganu Pajiću Paji.
Dragan Pajić PajoPoznati hrvatski umjetnici zajednički su pokrenuli humanitarnu akciju ‘Pajo treba pomoć’ kako bi prikupili sredstva potrebna za liječenje dugogodišnjeg glazbenika, gitarista i jednog od osnivača sastava Cul-De-Sac koji je teško obolio od raka krvi (Non-Hodgkin). U galeriji Greta u Ilici 92, cijeli tjedan traje prodajna izložba gdje je moguće po pristupačnim cijenama nabaviti radove priznatih hrvatskih suvremenih umjetnika: Mladena Stilinovića, Kate Mijatović, Siniše Labrovića, Zlatka Kopljara, Borisa Cvjetanovića, Ane Hušman, Sandre Sterle, Jasenka Rasola, Igora Hofbauera, Mare Milin, Ivana Marušića Klifa, Vlaste Delimar, Damira Bartola Indoš, Mirjane Vodopije…

U petak je u Greti, također humanitarno, nastupao Orkestar za ubrzanu evoluciju, inače projekt Dragana Pajića koji djeluje već 30 godina uz stalan priljev novih i kvalitetnih glazbenika. Tridesetogodišnji kontinuitet Orkestra, na maloj i nekomercijalnoj sceni kao što je improvizirana glazba, pokazatelj je koji govori sam za sebe. U Orkestru uz 50-60 godišnjake sviraju djeca glazbenika koji su surađivali s Pajom prije 30 godina.

Greta

Pročitajte još: Humanitarna izložba: Pajo treba pomoć

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,