Čakovec: Još bolje Porcijunkulovo

Vrhunski izvođači, bogat i raznovrstan program jamče da će ovogodišnje Porcijunkulovo u Čakovcu biti najbolje dosad.Porcijunkulovo‎Poznata manifestacija trajat će šest dana, od 29. srpnja do 3. kolovoza, a koncerti koji će se održati na glavnoj pozornici na Trgu Republike nude poznata imena: Parni valjak, Jelenu Rozgu, klapu Kambi, Mladena Grdovića, Bajagu i klapu Kampanel.

Ove je godine interes za sudjelovanje na Porcijunkulovu izuzetan, te su mjesec dana ranije imali prijavljenih 250 izlagača, a razvili su i posebne mobilne aplikacije pomoću kojih će posjetitelji moći vidjeti što se u pojedinom trenutku na nekoj od pozornica događa.

Ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta i još mnogo toga. Posebna se pažnja posvećuje najmlađima, te će se tako održavati kreativne radionice za djecu vezane uz mnoge prigodne teme. Prošle se godine Porcijunkulovo moglo pohvaliti s preko 200.000 posjetitelja i više od 200 izlagača, a ove se godine očekuje još više.

Ispred Zgrade sindikata bit će postavljeno starinsko međimursko dvorišće i mini fontana koja će zasigurno nekima od poslužiti i kao pravo malo osvježenje i spas od visokih temperatura. Naravno, kišobrani će ponovno biti postavljeni iznad glavne čakovečke ulice, a Ulica kišobrana postala je svojevrsni znak prepoznatljivosti i lijepa tradicija ove manifestacije.

H. M.

Tagged: , , , , , , , , , , ,