Čaroban koncert Nine Badrić

Prvi od dva rasprodana koncerta Nine Badrić održan je u dupkom punoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Sjajno raspoložena publika već na trećoj pjesmi počela je ustajati sa stolica i plesati uz ritmove nekih od najvećih Nininih hitova.
Nina BadrićKoncert je otvorila pjesma ‘Ja za ljubav neću moliti’, a Nina je na pozornicu izašla kao prava diva. Odjevena u elegantnu crnu haljinu Envy Rooma, naprosto je zračila, a u toj prvoj izvedbi društvo joj je pravio vrhunski saksofonist Igor Geržina.

Već na trećoj pjesmi ‘Moje oči pune ljubavi’, Nina je predstavila prateći bend u sastavu: Marko Petrović (klavijature), Robert Vrbančić (bas), Igor Šega (bubnjevi), Nebojša Buhin (gitara), Reo Radan (klavijature) i gostujućeg udaraljkaša Hrvoja Rupčića, kao i tri prateća vokala: Djordjiju Palić, Ivanu Jelinčić i Miu Šurinu. Svi zajedno učinili su koncert – čarobnim!

Iako smo već navikli da orgulje u Lisinskom same tvore prepoznatljivu vizuru prostora, Nina je za ovu priliku dvoranu potpuno izmijenila korištenjem 3D mappinga. Bogat zvuk, impozantna scena, Ninin glazbeni talent i baršunast glas sukus su ovoga koncerta. Kako je vrijeme odmicalo, publika se razmilila dvoranom plešući i dajući do znanja kako su željni ovakvih druženja. U konferansi koju je vodila između pjesama, Nina im je jasno dala do znanja da ih poštuje i uživa jednako kao i oni.

‘Čežnja’, ‘Nije mi svejedno’, ‘Ti ne znaš kako je’ neke su od pjesama otpjevane tijekom prvog dijela koncerta, a pjesma koja je ‘iskočila’ je novi singl ‘Cipele’ koji je prvi puta izveden uživo. Uslijedio je intimistički dio gdje je, samo uz pratnju klavijaturista Marka Petrovića, izvela pjesme ‘Čarobno jutro’, ‘Vjetrenjače’ i ‘Čežnja’ uvodeći publiku u drugi dio koncerta koji je završio country obradom dvadesetak godina starog dueta ‘Ja sam vlak’ i prepustio uživanju u bisu. ‘Ljudi od ljubavi’, ‘Neopisivo’ i ‘Čarobno jutro’ posljednje su tri pjesme izvedene na njezinu prvom solističkom koncertu u Lisinskom te je nakon više od dva i pol sata druženju s publikom došao kraj. Sljedeći koncert održat će se u ponedjeljak 30. studenoga.

A. R.


Nina Badrić-Music pub
Nina Badrić: Nagrada Music Pub
Tagged: , , , , ,