Catering Lisak: Zvjezdana proslava 20. rođendana

Priča o uspjehu, humanosti i upornosti ispričana je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU). Catering tim Lisak jedna je od najvećih regionalnih tvrtki koja je u posljednjih 20 godina poslužila više od sedam milijuna obroka. Na nesvakidašnjoj proslavi u pravom svečanom raspoloženju nisu zaboravili na potrebite.Nekoliko osoba iz javnog života u društvu direktorice Ane Lisak uručili su ček Zakladi – dječja onkologija Rebro. Ova će sredstva biti upućena u izgradnju odjela kako bi majke mogle biti s bolesnom djecom na odjelu onkologije.

‘Iznimno mi je drago da ćemo ovom skromnom donacijom pomoći Zakladi u nastojanju da se što prije završi Odjel na kojem će roditelji moći biti uz svoju djecu u tim teškim trenucima borbe. Vjerujem da ćemo svi zajedno brzo ostvariti taj cilj!’, izjavila je Ana Lisak i dodala: ‘Iz nužde sam ušla u posao cateringa. Prije 20 godina ostala sam bez posla i našla se na burzi. Budući da nisam htjela biti na burzi, a htjela sam raditi, između svih poslova i mogućnosti koje su mi se tada otvarale, izabrala sam nešto što nikada u životu nisam radila. Nikada se nisam bavila ugostiteljstvom. Imala sam ranije tvrtku u graditeljstvu, 10 godina prije toga sam bila u nevladinim organizacijama i tu sam zaista došla do vrha i raznih svjetskih priznanja. Kada je rat stao, shvatila sam da sam ja veći stradatelj, nego oni kojima sam pomagala. Tada sam uzela život u svoje ruke te nadobudno otvorila restoran. Prvo mi se javila ideja da bih otvorila sportski restoran, specijaliziran za sportaše i baziran na zdravoj prehrani. No, prije 20 godina, zdrava hrana nije naišla na odobravanje publike. Restoran koji sam prvi otvorila bio je u Domu zdravlja u Zagrebu. No, tko će dolaziti na četvrti kat Doma zdravlja. Tu se rodila ideja: ako neće gosti meni, idem ja gostima. Tu se rodio Catering Lisak!’

Upravo su humanost i predan rad odlike Ane Lisak koja je prije 20 godina nakon gubitka posla započela poslovno putovanje koje je danas primjer mnogima. Lani je bila proglašena Inspirativnom poduzetnicom godine, dok je ove godine veliki poslovni uspjeh proslavila u društvu brojnih dugogodišnjih djelatnika, partnera i osoba iz društvenog života Hrvatske.

Na nekoliko postaja u MSU predstavljeni su noviteti gastro svijeta vođeni predvodnicima Liska – chefovima Petrom Pavlovićem, Mladenom Križanovićem i njihovim timom. Na bogatom meniju predstavljene su i delicije iz najnovije kuharice ’20 godina uspjeha’ koja će mnogima olakšati snalaženje u gastro trendovima. U glazbenom su dijelu nastupile novosadske Frajle koje su oduševile prisutne, a netom prije njih nastupili su saksofonistica Lana Škrgatić i tenor Ivo Gamulin Gianni.

T. D.

Tagged: , , , , , , , , ,