Chardonnay Éclat jedno od najboljih hrvatskih vina

Tvrtka Vinolog iz Zagreba plod je dugogodišnje vizije i strasti prema proizvodnji vina i vinogradarstvu. Njihova je proizvodnja bazirana na suradnji s najkvalitetnijim vinarijama iz Hrvatske i regije, a potpuno razumijevanje različitih sorti vina i njegova okruženja otvorio im je prostor za jedinstvenu proizvodnju vina na tržištu.

Kroz višegodišnji predani rad mladog tima stručnjaka, Vinolog svakodnevno osluškuje potrebe svojih kupaca ponosno predstavljajući najsjajnija vina domaće proizvodnje – unaprjeđivanjem kvalitete, pristupačnih cijena vina te atraktivnim dizajnom butelja, koje pravog vinoljupca ne ostavljaju ravnodušnim.

Svojim radom Vinolog želi pružiti drugačiji pristup na specifičnom vinskom tržištu te pokazati kako odmak od tradicionalne proizvodnje i pristupa može rezultirati stvaranjem jednih od najboljih vina po mišljenju svjetske stručne publike.

Na međunarodnom sajmu vina, na svjetskoj vinskoj dodjeli nagrada Decanter 2017. godine, vino Chardonnay Éclat osvojilo je broncu te u brojnoj konkurenciji pokazalo kako vina hrvatskih vinara svojom kvalitetom i okusom konkuriraju najboljim svjetskim vinima, nudeći trgovcima i potrošačima priliku da otkriju nešto novo.

‘Ovim priznanjem, Chardonnay Éclat se nesumnjivo postavlja kao jedno od najboljih hrvatskih vina po ocjeni svjetske stručne publike. Svojim karakterističnim mirisom i dugotrajnim okusom upotpunjuje doživljaj konzumacije vina te pruža jedinstven doživljaj za sve ljubitelje vina. Ova nagrada veliko je priznanje za Vinolog te ćemo daljnjim radom i osluškivanjem potreba naših potrošača, razvijati i unapređivati kvalitetu vina te s ponosom predstavljati Hrvatsku u svijetu i najsjajnija vina hrvatskih vinara’, istaknula je Jelena Balog, direktorica Vinologa.

Od ostalih vina iz sjajne ponude Vinologa ističe se Lectus (što znači izabrani), nastao u suradnji sa šest priznatih hrvatskih vinara, a krase ga sjajne zvjezdice koje simboliziraju zemljopisne položaje pojedine vinarije iz koje vino potječe; Rajnski Rizling Lectus s izraženom aromom breskve te cvjetnim doživljajem u mirisu i okusu; Malvazija Lectus vino za svaku prigodu te Plavac Lectus, osvježavajuće vino s područja poluotoka Pelješca, koji s obzirom na južnjačko porijeklo savršeno pristaje s tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom – riba, rižoto, plodovi mora i sirevi.

Éclat Plavac mali, hrvatska je autonomna sorta koja će vas oduševiti svojom bojom, okusom i mirisom, a Muškat Éclat, poluslatko vrhunsko vino kojeg čine savršenim kolačići i slastice.

Opširnije na: www.vinolog.hr

M. T.


Tagged: , , , , , , , ,