Crna Gora: Johnny Depp snima film u Tivtu

Predsjednik Općine Tivat, Siniša Kusovac, održao je sastanak s predstavnicima producentske kuće Work in progress (WIP) o podršci snimanju novog filma holivudske zvijezde Johnnyja Deppa na nekoliko lokacija u tom poznatom crnogorskom ljetovalištu tijekom ožujka.Depp će igrati glavnu ulogu u filmskom ostvarenju na engleskom jeziku ‘Minamata’. Snimanje je počelo u Srbiji, prethodno u Japanu, a sredinom ožujka filmska ekipa, uključujući i Deppa, sedam dana će snimati u Tivtu. ‘Projekti poput filma Minamata poželjni su za našu općinu i mi smo već osigurali suglasnosti, kao i podršku općinskih poduzeća i javnih ustanova’, saopćio je predsjednik Kusovac.

Filmska ekipa koja dolazi u Tivat brojat će oko dvije stotine ljudi, a Depp će scene iz života američkog fotografa Eugenea Smitha snimati na Ostrvu cvijeća, tivatskoj Župi i plaži Kalardovo.

Općina Tivat odobrila je lokacije i pomogla produkciji u komunikaciji s općinskim poduzećima i državnim organima. Za potrebe snimanja pojedinih scena kao statisti bit će angažirani mještani.’Minamata’ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba Eugeneu Smithu. Nakon Drugog svjetskog rata, Smith počinje raditi za časopis Life i otkriva trovanje ljudi iz tvornice Minamata u Japanu. Redatelj filma je Andrew Levitas. ‘Minamata’ se zasniva na zajedničkoj knjizi Aileen Mioko Smith i Eugenea Smitha u adaptaciji Davida K. Kesslera.

Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su iza Smitha kada ga stari prijatelj, urednik magazina Life, Ralph Graves, uvjerava da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču: razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom.

O. T. / Foto: Miko Đuričić

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,