Crvena jabuka: 30. obljetnica

Povodom 30. obljetnice osnutka grupe, koju slavi ove godine, Crvena jabuka objavila je dvostruki CD ‘Bivše djevojčice, bivši dječaci – Unplugged Live u Lisinskom’ s 30 hitova među kojima je i prvi singl i spot ‘Bijeli Božić’ u kojem gostuje Saša Lošić.
Crvena jabuka-30 godinaCrvena jabuka počinje i ovu, za njih slavljeničku godinu, s velikim brojem koncerata. Prvi ovogodišnji koncert održan je u Ljubljani, 16. siječnja u Cvetličarni, ispred čije se blagajne prije koncerta formirao red duži od 300 metara.

Najromantičnija grupa na ovim prostorima, kako zovu Crvenu jabuku, za Valentinovo nastupa u dubrovačkom Revelinu u kojem će zaljubljeni doći na svoje, a oni koji to još nisu, zaljubit će se sigurno, kao i mnogi drugi, uz pjesme Crvene jabuke. Osim u regiji, Crvena jabuka popularna je i u ostalim državama Europe čemu svjedoče najavljeni koncerti i u europskim metropolama:

Dražen Žerić Žera o 30 godina Jabuke: ‘Najvažnije mi je u ovih trideset godina bilo sačuvati klinca u sebi. Na neki bih način volio da slušajući Jabuku i ljudi koji nas vole sačuvaju dijete u sebi’.

30 godina postojanja Crvena jabuka obilježit će radno. Koncerata ima sve više, a i broj publike raste kako stasaju nove generacije, pa ovaj bend ne slušaju samo ‘bivše djevojčice i bivši dječaci’, već i velik broj novih djevojčica i nekih novih dječaka…

C. R.


Pročitajte još: Crvena jabuka i prijatelji digli Lisinski na noge


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,