Crvenkapica u Trešnji

U maloj kući na kraju sela živjela je malena Crvenkapica. Jednog ju je dana majka poslala da odnese košaru s hranom bolesnoj baki koja je živjela na kraju šume.CrvenkapicaMama ju je upozorila da ne skreće s puta i da ne razgovara sa strancima. A Crvenkapica k’o Crvenkapica… Čekaj, čekaj, čekaj… Zašto se Crvenkapica zove Crvenkapica? I od kud joj ta crvena kapica? I što ju je nagnalo da skrene s puta? I zašto je razgovarala s Vukom? I od čega boluje baka? I zašto je Vuk zao? Toliko pitanja, a samo jedna predstava koja nudi odgovore. Toliko pitanja koje bi Crvenkapica iz naše predstave sigurno postavila. Takva je naša Crvenkapica, kako bi Baka rekla: ‘Baš je znatiželjan vražićak mali’.

Iz njenih usta odjednom izlazi tisuću pitanja tako da ponekad ne stigne ni čuti odgovor. Naša Crvenkapica je razigrano i znatiželjno dijete – dijete baš kakvo treba biti. I nadamo se da će se svatko prepoznati u njoj. Prikazati možda najpoznatiju priču na svijetu nije lagan zadatak i zato smo se trudili obogatiti ju mnoštvom detalja i pokojim iznenađenjem, pokazati pozadinu priče i oživjeti sve njene sudionike. I sve to prikazati kroz oči dviju sestara koje, baš kao i publika, čitajući Crvenkapičin dnevnik ulaze u nevjerojatan svijet bajke. Bajke pune šarenila divnih kostima, transformacija prostora i puno pjesme. Za dobre poznavatelje priče, predstava će biti puna iznenađenja. Kako je Crvenkapica postala Crvenkapica, kako je proslavila rođendan, koga je to, osim Vuka, Crvenkapica srela dok je šetala šumom… Možda je ipak najveće iznenađenje zbilja sretan kraj. U našoj priči i Vuk zaslužuje živjeti sretno do kraja života. Zašto? Dođite i pogledajte:

25. siječnja 2014. (subota) u 17 sati
26. siječnja 2014. (nedjelja) u 11 i 17 sati

U predstavi glume: Ana Vilenica, Damir Klemenić, Ivana Bakarić, Vanda Vujanić Šušnjar, Krunoslav Klabučar, Tena Jeić Gajski i Daria Knez Rukavina.

Režija: Ivana Čoh Šverko

Trešnja

Tagged: , , , , , , , , , ,