Daily Struggle u HDLU

Daily StruggleOtvorenje izložbe održat će se 14. siječnja u 20 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Sudjeluju umjetnici: Ana Elizabet, Sandra Fockenberger, Paul Horn, Hund&Horn, Ursula Hübner, Alfred Lenz i Moritz M. Polansky.

‘Daily Struggle’ pokazuje radove, koji se bave problemima, s kojima se ljudi konfrontiraju u svakodnevnici.
Pri tome se manje radi o “borbi za preživljavanje” ili o velikim pitanjima, koje sebi postavljamo tokom života, kao npr. pitanje o dubljem smislu iza svih stvari ili o dugoročnim strategijama karijere. Više se radi o zbroju svih malih događaja ili poteškoća koje iz dana u dan pokušavamo riješiti kao npr.: kako ću se uspjeti dignuti iz kreveta?Zašto zapinje kvačilo? Kako ću iznijeti smeće bez da se vreća pokida?

Ova provođenja se mogu odvijati na individualnoj razini, i stvari i ljude vidimo u situacijama, koji su sve osim savršenoga. Ili objekti i osobe, koje su u to upletene, čini se slijede neku nenapisanu zapovijed ili dinamiku, bez izvana vidljive obveze ili nužnosti za to.

Ta provođenja se na izložbi mogu materijalizirati u pravcu, da oni proizvodi tvrtki ili trgovina koji su snažno protreseni od gospodarskih lomova, pronalaze korisnika. Pokazuje se, da su pokušaji improviziranih među-rješenja i neuspjeha ponekad ljudskiji i obogaćujući od savršene rutine.

HDLU

Tagged: , , , , ,