Dalibor Brun: The Best of Collection

Kompilacijom ‘The Best of Collection’, Dalibor Brun, jedan od najpopularnijih pjevača zabavne i pop glazbe 1970-ih i 1980-ih godina i svojim velikim hitovima koji su na njoj, donio je duh vremena u kojem je zabavna glazba dominirala glazbenom scenom.
Dalibor BrunVeličajući ljubav i prijateljstvo, a surađujući s velikim imenima glazbene scene poput Đorđa Novkovića, Stipice Kalogjere, Hrvoja Hegedušića, Maje Perfiljeve i drugih, Brun ostavlja neizbrisiv trag, pjevajući nježno i plemenito te budeći osjećaje kod ljubitelja lijepih riječi i melodija. Mnoge njegove pjesme postale su evergreeni poput ‘Svi su znali da smo ljubovali’, ‘Nisi ti više crno vino’, ‘Ako te pitaju za mene’, ‘Živi se samo jednom’, ‘Teško mi je prijatelji’, a one su samo neke od Brunovih pjesama uz koje se radovalo i tugovalo. I živjelo.

‘The Best of Collection’ Dalibora Bruna objedinjuje dio stvaralaštva velikog umjetnika s namjerom da 21 pjesma, kao pravi glazbeni poklon, razveseli njegovu mnogobrojnu publiku. Ovaj veliki glazbenik omiljenog glasa, iza sebe ima zavidnu glazbenu karijeru koja traje više od četiri desetljeća. Snimio je preko 50 ploča, nastupao na svim važnijim festivalima, a imao je i svoj TV show. Izbor njegovih hitova na ovoj kompilaciji probudit će sjećanja na njegove nastupe, na Splitskom, Zagrebačkom, Opatijskom te festivalima Vaš šlager sezone i Beogradsko proljeće. Devedesetih godina Dalibor je objavio i album sa skladbama Đorđa Novkovića, koji je do danas ostao jedan od rekordera u prodaji hrvatske diskografije.

C. R.

Tagged: , , , , , , ,