Dalmatinski pjat u centru Zagreba

‘Teatar u pjatu’ prvijenac je chefa Dragana Grbića, autora čije vrijeme tek dolazi. Maštovit i kreativan, ovaj mladi gastronomski virtuoz u svojoj nam kuharici nudi više od stotinu recepata tradicionalne dalmatinske kuhinje s dodirom suvremenog.

Dragan Grbić-Teatar u pjatu– Zašto ‘Teatar u pjatu’, zato što je svaka priprema jela kao predstava, priprema se dugo, traje kratko, a pamti se dugo – rekao je autor Dragan Grbić. Recepte prate zabavne povijesne crtice o hrani, a neka jela autor je nazvao po važnim osobama koje su obilježile povijest Dalmacije. Recepte prate autorove fotografije u boji, ali i zanimljive povijesne ćakule o hrani…

Predgovor za knjigu pisao je glasoviti gastronomski guru Veljko Barbieri. ‘… rijetke su, čak vrlo rijetke knjige o gastronomiji i umijeću pripremanja jela koje bi slijedile sustavan poredak i smisaonu strukturu. Ispunjavajući tu pukotinu u gastronomskoj literaturi, Dragan Grbić upustio se u pustolovinu otkrivanja poznatoga – na novi način’ – napisao je Barbieri.Vladimir Kočiš Zec, Sanja Doležal i Suzy Josipović Redžepagić

U ugodnom ambijentu konobe Strogir kušali smo pojedina jela iz novoizašle kuharice. Uz dalmatinska tradicionalna jela, pila su se istarska vina renomiranog proizvođača Demiana, fantastičan spoj Dalmacije na jelovniku i Istre u čaši. Na promociji je bilo mnogo poznatih lica poput Gorana Grgića, Sanje Doležal, Vladimira Kočiša Zeca, Darka Janeša, Marine Tomašević, Suzy Josipović Redžepagić…