Damir Zurub: Plavi svijet i Tajne podzemlja

Druga samostalna izložba fotografija Damira Zuruba, ‘Plavi svijet’ i ‘Tajne podzemlja’ otvorena je u  BIZkoshnici na zagrebačkome Britanskom trgu, koja se za tu prigodu pretvorila u galeriju.
Damir Zurub-Plavi svijet i Tajne podzemljaOvu izložbu odlučio je postaviti u novootvorenom prostoru BIZkoshnica Coworking na Britanskom trgu, koji se za tu prigodu pretvara u galerijski prostor. Izložba će biti otvorena do 24. prosinca.

Na izložbi možete pogledati fotografije nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir napravio ove godine obilazeći podmorja Crvenog mora, Sjevernog mora, Papue, Banda otočja te sve ljepote Jadranskog mora. Izložba je prodajnog karaktera i kupnjom fotografija podržavate rad i aktivnosti ronilačkog kluba ‘Roniti se mora’ te buduće izložbe mladih umjetnika u BIZkoshnici.

Damr Zurub-izložbaDamir Zurub instruktor je ronjenja i podvodne fotografije, podvodni snimatelj i fotograf, speleoronioc, član i kapetan reprezentacije Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Ove godine osvojio je titulu svjetskog prvaka podvodne fotografije na natjecanju u Nizozemskoj na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji. Osvajač je zlatne plakete Libanonskog ronilačkog saveza za uspjehe na svjetskom kupu u podvodnoj fotografiji u Libanonu 2012; brončane medalje za reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Portugalu 2014. Na raznim internacionalnim festivalima, te domaćim i internacionalnim natjecanjima u podvodnoj fotografiji osvojio je ukupno 86 medalja i razna odličja, te druge nagrade.

P. R. / Foto: Sandra Huskić

Tagged: , , , , , , , , , ,