Dani čokolade, kave i slastica u Family Mallu

U Family mallu na Jankomiru od 24. do 27. veljače održat će se ‘Dani čokolade, kave i slastica’ na kojima će svoju ponudu posjetiteljima predstaviti vodeća imena regionalne čokolatijerske i slastičarske scene.

Znate li da čokolada potiče proizvodnju endorfina, stvara osjećaj ljubavi? Neki pronalaze istinsko zadovoljstvo u njoj, drugi pronalaze utjehu ili inspiraciju. Čokolada kao jestiva sreća spaja ljude, najbolja je isprika, poklon i najslađi porok, slažete se?

Vjerujemo da su istinski i strastveni ljubitelji čokolade posjetili popularni Muzej čokolade u Zagrebu, a sada u njihovom angažmanu možete probati i kupiti raznovrsne čokolade, praline i ostale čoko craft proizvode od najpoznatijih čokolatijera.

Na četverodnevnoj izložbeno prodajnoj manifestaciji od koja se od 24.02. do 27.02.2022. u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb i uz potporu Barry Callebauta, popularni Family mall na Jankomiru postat će bogatiji za novu slatku manifestaciju – Dane čokolade, slastica i kave. Tijekom četiri dana posjetitelji će imati priliku kupiti i kušati proizvode artisan i craft čokolatijera vrhunskih specialty coffee roastera te originalnih slastičara. U ponudi će biti preko 500 različitih mahom ručno rađenih čokolada i pralina koje se u pravilu ne mogu naći u redovitoj maloprodaji trgovačkih lanaca.

Svoju će ponudu posjetiteljima predstaviti vodeća imena hrvatske i regionalne čokolatijerske i slastičarske scene, koju je među prvima s oduševljenjem kušala poznata influenserica Ella Dvornik.

Izlagači su Taman Artisan Chocolates iz Zagreba – najnagrađivaniji hrvatski čokolatijeri s velikim brojem međunarodnih nagrada, bean-to-bar proizvođač, Nadalina iz Solina , također bean-to-bar proizvođač čokolade, koji je posebno za ovu prigodu kreirao čokoladnu pizzu s različitim posipima, Croatian Choco Concepta i Lungomare iz Opatije (craft čokolatijeri koji imaju proizvode poput čokoladne Baščanske ploče), Medina kuća / Marta i Medo iz Popovače , ChoCo slastice iz Velike Gorice , Gamulin Chocolates s Hvara ,artisan čokolatijer koji kombinira vrhunsku čokoladu s raznim lokalnim infuzijama i inkluzijama, Lucifer iz Slovenije , vrhunski čokolatijer s ogromnom paletom različitih proizvoda, Bashka Chocolatier iz Sarajeva, trenutno vjerojatno najzanimljiviji čokolatijer is BiH, Čok-čok čokolada iz Istre, Bréza Ceramics ručno dizajnirane i izrađene dizajnerske šalice za kavu, Chocovix, vrhunske belgijske čokolade za izradu slastica, Stamevski , Torterie Macaron, vrhunska talijanska kava Hausbrandt , Callebaut , proizvođač čokolade za proizvodnju čokolanih slastica, Biljaric, prirodna ručno rađena kozmetika na bazi kave i kakaa , Costa Coffee, Alpeks Gastro, oprema za slastičarsku industriju, Al Kaprone, vrhunski alkoholni likeri na bazi čokolade i kave, vrhunska talijanska kava Lavazza, BonBon Bar i Cukrček iz Ljubljane, iChoco iz Italije – ručno rađena čokolada po bakinom receptu, Hug & Punch -specialty coffee roaster, Steam Coffee -specialty coffee roaster s izričajem steam punka, Monin – poznati sirupi koji će se prezentirati kao preljevi na soft iceu i Cookie Factory, vrhunski slastičari.

Osim ekskluzivnih slastica i kava nudit će se i kulturno edukativni program pa će ugođaju doprinijeti i prigodna mini-izložba iz Muzeja čokolade Zagreb, a akademski kipar dr. art. Petar Popijač uživo će pred posjetiteljima isklesati čokoladnu skulpturu iz bloka masivne čokolade od pola tone. Jednako tako, održat će se i ukupno 12 prezentacijskih radionica na teme “Izrada prirodne kozmetike s kakao maslacem” voditeljice fitoterapeutkinje Maje Gašparić, prezentacijske radionice “Ručna izrada čokolade s posipom”, i “Ručna izrada pralina” Mirele Samirić, kao i degustacijska radionica – Čokolade kontroliranog podrijetla u organizaciji Stiva Kahline i Sanje Vladović iz Taman Artisan Chocolates.

Rezervacije za praćenje oglednih radionica nisu moguće, a raspored održavanja možete pronaći na mrežnim stranicama Family malla i Muzeja čokolade Zagreb.

Ulaz na događaj je besplatan, a osigurano je i blizu 1.000 besplatnih parkirnih mjesta uz sve druge pogodnosti modernog trgovačkog centra. Covid potvrde nisu potrebne, već pridržavanje propisanih mjera, a informacije o radnom vremenu manifestacije i terminima održavanja prezentacijskih radionica možete pronaći na www.muzejcokolade.hr i www.familymall.hr

M.R. / Foto: promo


Hedona: Tvornica craft čokolade u Križevcima

Tagged: , , , , , ,