Dani Zvonimira Berkovića

U Kulturno informativnom centru u Zagrebu, od 5. do 7. studenoga održat će se Dani Zvonimira Berkovića, filmskog redatelja i velikog erudita.
Zvonimir Berković-KICPredstavljanje njegove knjige ‘O glazbi’ je u utorak 5. studenoga u 19 sati. To je zbirka glazbenih kritika i eseja Zvonimira Berkovića, koje je tijekom nekoliko desetljeća pisao za novine i časopise. Sabrani su i podijeljeni u četiri cjeline: ‘Kritike’ – ‘Portreti’ – ‘Meditacije’ – ‘Razgovori’. Izabrala ih je i priredila povjesničarka glazbe i publicistica Bosiljka Perić Kempf, koja će predstaviti knjigu, u čemu će joj pomoći književnica i prevoditeljica Sanja Lovrenčić te Sibila Petlevski, književnica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti. Tekstove će čitati TV i radijski spiker Željko Tomac.

Bit će postavljena i izložba plakata i fotografija ‘4 filma, 4 desetljeća’, iz privatne kolekcije Dubravke Berković, sa snimanja četiri kultna filma ‘Rondo’, ‘Putovanje na mjesto nesreće’, ‘Ljubavna pisma s predumišljajem’ i ‘Kontesa Dora’.

U srijedu  6. studenoga u 19 sati je projekcija kratkometržnog igranog filma ‘Moj stan’ (1962), a sutradan u isto vrijeme tribina ‘Portret autora’ na kojoj će se analizirati stvaralački opus Zvonimira Berkovića.

KIC

Pročitajte još: Filmska estetika 60-ih

Tagged: , , , , , , ,