Darja Doncova: Žena moga muža

Upit za kupnju knjige možete poslati na: [email protected]

Cijena: 45 kuna
Naklada Ljevak, 2008.
meki uvez
311 stranica
format: 13,5 x 21
Darja Doncova-Žena moga mužaKako dokazati čovjekovu nevinost ako su svi dokazi protiv njega? Pod optužbom da je ubio svoju sedmu ženu uhićen je Maksim Poljanski. Ali, amaterska detektivka Daša Vasiljeva uvjerena je da njezin bivši muž nije mogao pucati u lice ženi koja spava. Odlučuje pronaći pravog zločinca. No, snage su očito nejednake. Tajnoviti ubojica neprestano je ispred nje, ostavljajući na svom putu nove leševe. U žaru potjere Daša zaboravlja na oprez i za tu pogrešku može platiti životom. Ali, ubojica ne zna s kim se uhvatio ukoštac. Daši nije umaknuo još nijedan zločinac… Čitatelja čeka uzbudljiva potraga za zločincem kroz labirinte moskovskih ulica. Daša nas vodi kroz suvremeni moskovski milje: upoznajemo šarmantnog i uglađenog šefa mafije, nemilosrdne ali potkupljive čuvarice zatvora, došljake iz provincije i opake sponzoruše.

U knjigama Darje Doncove sve je istinito! Njezina junakinja djelomično je stvorena prema njoj: mačke, psi, djeca, muževi… Hobi su joj pletenje i pečenje kolača, a između poslova – izmišljanje zločina.
Knjige Darje Doncove prozvane su ‘antidepresivnom’ književnošću, a svaki novi naslov odmah postaje nacionalni bestseler.

Darja Doncova rođena je u Moskvi 1952. godine. Diplomirala je novinarstvo na Sveučilištu Lomonosov. U Rusiji je svojim ironičnim detektivskim romanima postigla golemu popularnost. Do danas je objavila više od 80 naslova i prevedena je na petnaestak svjetskih jezika. Triput je proglašena najboljim piscem u godini i dvaput je osvojila nagradu za najbolji bestseler. U njezinu čast na moskovskom književnom trgu postavljena je brončana zvijezda. Živi u Moskvi sa svojom brojnom obitelji i psima.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,