Darujemo knjigu: Budite odvažni i činite velike stvari

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, portal Menu daruje 3 primjerka knjige Brené Brown ‘Budite odvažni i činite velike stvari’.

Brené Brown - Budite odvažniKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime, adresa i telefon         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 18. siječnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 19. siječnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U svijetu kojim dominira ideja da nikad nismo dovoljno dobri, naučili smo bježati od vlastite ranjivost i ne priznavati je. Ako se pokažemo ljudima takvi kakvi jesmo, to znači da se izlažemo još većem riziku od kritiziranja i povrede. Knjiga ‘Budite odvažni’ moćna je nova vizija koja nam pokazuje kako bi izgledalo kad bismo drugima dopustili da nas vide kakvi uistinu jesmo.

Na temelju dvanaestogodišnjeg istraživanja dr. Brené Brown razotkriva kulturalni mit koji ranjivost prikazuje kao slabost, tvrdeći da je priznavanje vlastite ranjivosti i nesavršenosti zapravo najtočnija mjera naše hrabrosti. Brené Brown objašnjava da je ranjivost srž mučnih emocija kao što su strah, tuga i razočaranje te rodno mjesto ljubavi, osjećaja pripadnosti, radosti, empatije, inovativnosti i kreativnosti. Kad pokušavamo odbaciti ranjivost, distanciramo se od iskustava koja u naš život unose svrhovitost i smisao.

Brené Brown, doktorica znanosti, profesorica i istraživačica na fakultetu socijalnog rada Sveučilišta Houston u SAD-u. Napisala je knjigu ‘Moć nesavršenstva’ i održala neke od najpopularnijih TED govora koji su pregledani više od deset milijuna puta.

‘Brené Brown, neizmjerno mudra, na temelju opsežnih istraživanja i osobnog iskustva istražuje paradokse hrabrosti: hrabri postajemo kad prihvatimo vlastitu ranjivost, a kad priznamo da se bojimo, postajemo smioniji. Ne mogu prestati razmišljati o toj knjizi.’
Gretchen Rubin, autorica knjige ‘Projekt: Sreća’


Pogledajte i ostale Nagradne izazove


 

Tagged: , , , , , , , , ,