Darujemo knjigu: Djevojke koje sjaje

U suradnji s izdavačkom kućom Profil, darujemo 1 primjerak bestselera Lauren Beukes ‘Djevojke koje sjaje’.

Djevojke koje sjajeKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu:

vaše ime i adresa                     vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 1. travnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 2. travnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Lauren Beukes južnoafrička je nagrađivana spisateljica koja piše romane i TV scenarije, snima dokumentarce, autorica je tekstova za stripove, a povremeno radi i kao novinarka. Godine 2011. osvojila je nagradu Arthur C. Clarke za roman Zoo City, smješten u fantastičnom Johannesburgu. Među prethodnim djelima ističe se i Moxyland, distopijski cyberpunk-roman čija je radnja smještena u Cape Town, u kojem vlada korporativni aparthejd.

Prošle godine Beukes izdaje ‘Djevojke koje sjaje’. Snažan je to, napet i privlačan triler koji ruši sve granice mogućeg, uključujući i granice autoričina uspjeha. Bestseler u Velikoj Britaniji i rodnoj joj Južnoj Africi postiže izvrsne rezultate u kontinentalnoj Europi. U završnom broju magazina Entertainment Weekly, Stephen King navodi ‘Djevojke koje sjaje’ među deset najboljih knjiga koje je pročitao u 2013. godini. Producentska kuća Leonarda DiCaprija otkupila je već prava za ekranizaciju ovoga romana.

U ovom je izuzetno napetu romanu Lauren Beukes uspjela spojiti gotovo nespojivo: akciju i liriku, triler i povijesni roman, SF i krimić. Učinila je to bez spisateljskog napora, čitateljima na radost: ovo je roman koji se ne ispušta iz ruku dok se ne pročita do kraja.

Pročitajte još: Južnoafrička spisateljica Lauren Beukes u Hrvatskoj

Tagged: , , , , , , , , , , , ,