Darujemo knjigu: Dr. Robert Torre – Kockanje

U suradnji s izdavačkom kućom Profil, darujemo 2 čitatelja/ice knjigom dr. Roberta Torrea ‘Kockanje – kako protiv ovisnosti’.

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 27. ožujka

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 28. ožujka

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Kockanje – kako protiv ovisnosti’ prva je knjiga kod nas koja ukazuje na sve veći problem patološkog kockanja i klađenja posljednjih 20 godina, otkako je kod nas liberalizirano priređivanje igara na sreću. Uspoređujući uvjete za razvoj kockarske ovisnosti u razvijenim zemljama i u Hrvatskoj, dr. Robert Torre procjenjuje da je kod nas udio ovisnika oko jedan posto, što znači da je o kockanju ovisno čak 40.000 osoba.

Braneći stav da je kockanje zabava i dio osobne građanske slobode koja se ne smije ugroziti, dr. Robert Torre apelira na uspostavljanje zakonske regulative koja bi organizatore usmjerila prema društveno odgovornom priređivanju igara na sreću, zabranila njihovo reklamiranje te obvezala državu da dio sredstava prikupljenih oporezivanjem uloži u istraživanje kockanja i javnozdravstvene akcije koje educiraju o problemima koji proizlaze iz kockanja i klađenja. Kockarska ovisnost najbrže se i najlakše razvija u mladenačkoj dobi, stoga se kockarnice trebaju pridržavati zabrane kockanja za malodobne osobe, koja je kod nas na snazi.

U svom priručniku, koji bi za kockare mogao biti prvi korak prema oporavku, dr. Torre opisuje kako se postaje kockar, kako se ovisnost učvršćuje i kako se pobjeđuje. Drugi dio knjige bavi se oporavkom kockara i opisuje kako ovisničku apstinenciju životnim navikama razviti u sigurno izlječenje.

Dr. Robert Torre psihijatar je s višegodišnjim iskustvom rada s osobama s problemom pijenja, kockanja, klađenja i zlouporabe droga. Autor je više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti te brojnih članaka u stručnim i popularnim časopisima. Feljtonom, a zatim i knjigom ‘Prava istina o psihijatriji’ izazvao je polemiku o aktualnom psihijatrijskom pristupu i pretjeranom korištenju psihofarmaka. Nakon knjige ‘Alkoholizam − prijetnja i oporavak’, ‘Kockanje – kako protiv ovisnosti’ treći je priručnik dr. Torrea u seriji o suvremenim ovisnostima.

Tagged: , , , , , , , , , ,