Darujemo knjigu: Erin Kinsley – Pronađen

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Erin Kinsley – ‘Pronađen’.

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 17. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 18. listopada
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Pronađen je vrlo napet kriminalistički roman koji prati potresnu sudbinu otetog, pa zatim pronađenog, ali traumatiziranog dječaka u Engleskoj. Jedan od onih naslova koji se čitaju bez prestanka.’, izjavio urednik knjige Vid Jakša Opačić.

Pronađen autorice Erin Kinsley njezin je prvi roman objavljen u Hrvatskoj u prijevodu Maje Opačić. Uz njega, napisala je još dva kriminalistička romana – ‘Innocent’ i ‘Hidden’. Svi njezini romani naišli su na odlične kritike struke i oduševljenja čitatelja. Među brojnim nominacijama za najbolji kriminalistički roman, najviše se ističe ona za nagradu Desmond Elliott.

Za razliku od većine autora, stil pisanja Erin Kinsley ne može se staviti u kalup. Njezini romani spajaju nekoliko različitih žanrova, ali najviše je vjerna kriminalističkom žanru. Isto je vidljivo i u romanu koji je postao jedan od omiljenih u svojoj kategoriji. ‘Pronađen’ umjesto da donosi priču o samom nestanku djeteta, gdje se vodi utrka s vremenom kako bi se pronašlo dijete, roman servira napetu priču o jedanaestogodišnjem Evanu, koji je nestao, ali je sada pronađen.

Kad jedanaestogodišnji Evan nestane bez traga, njegovi roditelji proživljavaju najgoru noćnu moru – a policija, unatoč velikom pritisku, ne može ponuditi nikakve odgovore. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije Evan je iznenada pronađen, prestrašen i nijem. Njegova brižna obitelj shvaća da život više nikad neće biti isti. Inspektorica Naylor zna da su, sve dok Evanovi otmičari ne budu iza rešetaka, druga djeca u opasnosti. Budući da Evan odbija govoriti, ona se mora utrkivati s vremenom da pronađe krivce…

Tagged: , , , , , , , , , , ,